Nenumărate trupe rusești se îneacă în timp ce fug cu disperare din orașul ucrainean eliberat

12.11.2022, 16:15

Rusia s-a retras dintr-o regiune importantă din Ucraina, cu un număr mare de soldați înecați și răniți în evadare, în timp ce apărătorii fac câștiguri importante în sudul țării. Un soldat rus neidentificat a postat online o relatare a retragerii, descriind o unitate care și-a aruncat uniformele și s-a schimbat în haine civile. Soldatul necunoscut a aruncat vina pe cei din Rusia care raționalizează retragerea.

Un număr vast de “soldați ruși s-au înecat” în Ucraina în timp ce încercau să fugă dintr-un oraș eliberat din Kherson, potrivit unui membru important al consiliului.

Trupele au primit ordin să fugă din regiunea Kherson din cauza faptului că zona se află aproape sub controlul total al Ucrainei, după ce Rusia a anunțat că se va retrage de pe malul vestic al râului Dnipro, transmite dailystar.co.uk.

Nenumărate trupe rusești se îneacă în timp ce fug cu disperare din orașul ucrainean eliberat

Rapoartele despre rușii care au ieșit în grabă din orașul-port spun că mulți dintre ei s-au înecat în fuga lor. Serhiy Khlan, un adjunct al consiliului, a declarat că locuitorii orașului au fost instruiți să rămână în casă în timp ce se caută trupele rămase.

S-a spus că soldații ruși și-au abandonat, de asemenea, răniții, relatează Express.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că nu a suferit nicio pierdere de trupe în timpul procesului de retragere

Rusia a anunțat miercuri că își va retrage forțele de pe malul vestic al Niprului, inclusiv din orașul Kherson.

Kherson este singura capitală regională pe care Moscova a capturat-o de când a început invazia, la 24 februarie – orașul-port a fost ocupat în totalitate până la 2 martie.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că nu a mai rămas niciun soldat și niciun echipament pe malul vestic al râului, care include orașul Kherson. Acesta a susținut că nu a suferit nicio pierdere de trupe sau echipamente în timpul procesului de retragere. Însă rapoartele celor de la fața locului diferă foarte mult de versiunea Kremlinului.

Un soldat rus neidentificat a postat online o relatare a retragerii, descriind o unitate care și-a aruncat uniformele și s-a schimbat în haine civile. Soldatul necunoscut a aruncat vina pe cei din Rusia care raționalizează retragerea.

Soldatul a spus: “Hei toată lumea, băieți, sunt în viață. Ce pot să spun? Tot ce am spus s-a întâmplat. Cei care încearcă să găsească o justificare pentru asta, comparând-o cu Borodino [bătălia sângeroasă din timpul invaziei lui Napoleon în Rusia] sau orice altceva, puteți să le spuneți să se ducă d***i. Celor care cred că totul va fi bine în continuare, spuneți-le să se ducă d***i.”

Potrivit ministrului ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, Rusia are 40.000 de membri ai forțelor în interiorul regiunii – agenția de presă INTERFAX a raportat că 30.000 au fost retrași până acum.

Reznikov a declarat: “Nu am avut timp să mă gândesc la asta. Nu este atât de ușor să retragem aceste trupe din Kherson într-o zi sau două”.

 

citește și...