Nelu Tătaru: ”Suntem într-o transmitere comunitară, nu exacerbată, dar o avem accentuată de cele două măsuri de relaxare de până acum”

15.06.2020, 15:40
Nelu Tătaru:  ”Suntem într-o transmitere comunitară, nu exacerbată, dar o avem accentuată de cele două măsuri de relaxare de până acum”
Nelu Tătaru: ”Suntem într-o transmitere comunitară, nu exacerbată, dar o avem accentuată de cele două măsuri de relaxare de până acum”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că după aprobarea celul de-al treilea val de măsuri de relaxare este de așteptat ca numărul cazurilor de COVID-19 cu transmitere comunitară să crească.

Nelu Tătaru a afirmat, la Digi24, că este necesară starea de alertă care urmează să fie votată în Parlament, pentru a putea gestiona situația, având în vedere că numărul de persoane infectate va crește în perioada următoare din cauza noilor măsuri de relaxare.

„Că vrem, că nu vrem, că recunoaștem sau nu, declarat sau nu, suntem într-o stare de alertă. Am avut cinci zile în care am avut o creștere a numărului de cazuri. Dacă au început timid la 196 de cazuri noi, 237, 222, 275, 320 culminând în prezentarea de ieri. Suntem într-o transmitere comunitară, nu exacerbată, dar o avem accentuată de cele două măsuri de relaxare de până acum.

Astăzi intră și cel de-al treilea set de măsuri de relaxare. Sunt măsuri pe care le gestionăm, pe care le avem în vedere printr-o serie de norme de măsuri de desfășurare și funcționare a fiecăreia dintre aceste relaxări. Avem ordine comune care vor apărea și astăzi în Monitorul Oficial, unele apărute de sâmbătă, cu miniștrii de resort cu principalele măsuri de relaxare.

În condițiile în care avem în continuare o creștere, va trebui să gestionăm într-o stare administrativă pe care noi o vrem în continuare este acea stare de alertă. Nu neapărat pentru a avea restricțiile vechi pe care le aveam, fiindcă avem măsuri de relaxare, dar pentru a putea avea pârghiile să putem gestiona eventualele evoluții nefavorabile”, a declarat ministrul Sănătății.

Aproape 23.000 de îmbolnăviri cu coronavirus în România

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România a urcat luni la 22.999.

După ce dumimnică au fost înregistrate 320 de cazuri noi de COVID-19, luni, 15 iunie, numărul îmbolnăvirilor a scăzut la 166 în ultiemele 24 de ore.

Numărul deceselor a urcat la 1.427, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 17 noi victime. Dintre persoanele confirmate pozitiv, de la debutul pandemiei 15.817 au fost declarate vindecate și externate.

175 de pacienți la terapie intensivă

La terapie intensivă, în acest moment, se află internați 175 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate cu coronavirus de la debutul pandemiei, 15.817 au fost declarate vindecate și externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.331 de persoane. Alte 92.734 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 564.278 de teste pentru coronavirus.

3.393 de români din străinătate confirmați cu coronavirus

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.393 de cetățeni români au fost confirmați cu coronavirus.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 29 au fost declarați vindecați.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, au decedat 114 cetățeni români aflați în străinătate

citește și...