Nelu Tătaru, despre pandemie. ”Abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal”

12.09.2021, 12:59
Nelu Tătaru, despre pandemie. ”Abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal”
Nelu Tătaru, despre pandemie. ”Abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal”

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a făcut declarații despre valul patru al pandemiei de coronavirus. Acesta a afirmat că vârful valului patru al pandemiei de coronavirus va fi la începutul lunii octombrie. ”Abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal”, a declarat Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății.

 

Într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, Nelu Tătaru, fost ministrul al Sănătății, a făcut declarații despre pandemia de coronavirus. Acesta a afirmat că vârful valului patru al pandemiei va fi la începutul lunii octombrie.

”Avem 4.298 de cazuri internate în spital, din care 543 în Terapie Intensivă. Dacă ne uităm la ultimele studii, vedem că 92% la sută din decese sunt din nevaccinaţi, 3% sunt din cei vaccinaţi incomplet.Cred că dacă ne mai furăm şi căciula cu nişte green-pass-uri sau certificate false, atunci putem spune că această pandemie este foarte greu de controlat. Suntem într-un moment în care se aşteaptă un vârf al acestui val spre începutul lunii octombrie, cred că doar de noi depinde ca într-o toamnă bogată să putem să gestionăm atât prin evenimente, cât şi printr-o campanie de vaccinare mai atentă şi mai intens mediatizată. (…) E momentul să reaşezăm un pic comunicarea pe tot ce înseamnă vaccinare, să ne gândim că dacă nu noi suntem problema care nu suntem vaccinaţi atunci putem fi o problemă pentru cei la care mergem în diferite structuri publice sau în spitale alături de alţii care au venit pentru altă patologie”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit click.ro.

 

Nelu Tătaru, despre pandemie. ”Ne pregătim ca această pandemie să fie transformată în următorii ani într-o boală sezonieră”

Nelu Tătaru a mai afirmat că abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal.

„Ne pregătim ca această pandemie să fie transformată în următorii ani într-o boală sezonieră, un vaccin anual, la fel ca şi gripa, şi să o putem gestiona. Încă suntem într-un an pandemic, 2022 va fi un an de ieşire din pandemie şi de abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal. (…) Suntem într-un moment în care putem gestiona un val patru, nu suntem atât de nepregătiţi ca în 2020, venim după nouă luni de vaccinare şi cred că ar trebui să putem să înţelegem că un minim efort al unei vaccinări poate însemna un loc pentru bătrânii noştri care suferă de alte boli în spitalele din România”, a mai spus fostul ministru al Sănătății.

1.118.549 de cazuri de coronavirus în România

În România au fost raportate, sâmbătă, alte 2.648 cazuri de coronavirus și 47 de noi decese. De la începutul pandemiei și până astăzi, 11 septembrie 2021, pe teritoriul României au fost confirmate 1.118.549 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.064.834 de pacienți au fost declarați vindecați, relatează Hotnews. Până astăzi, 34.961 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.454. Dintre acestea, 581 sunt internate la terapie intensivă.
Din totalul pacienților internați, 116 sunt minori, 108 fiind internați în secții și 8 la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.260.460 de teste RT-PCR și 2.674.138 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 18.891 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.171 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.414 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 107 persoane.

citește și...