Nelu Tătaru: ”Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”

03.11.2020, 10:19
Nelu Tătaru: ”Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”
Nelu Tătaru: ”Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a comentat pe marginea situației epidemiologice în care va fi România de sărbătorile de iarnă.

Nelu Tătaru a afirmat că situația epidemiologică din următoarea perioadă de timp depinde de modul în care oamenii respectă regulile sanitare pe termen lung. „Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni. Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”, a spus ministrul Sănătății la B1 TV, potrivit Digi24. „În condițiile în care eu respect niște reguli… avem trei cicluri de 14 zile, ar trebui să ajung la un platou. Va trebui să continui cu încă trei cicluri de 14 zile ca să încep să scad. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniștit și voi merge la munte sau în străinătate, se înșală”, a completat Nelu Tătaru.

”Condițiile sunt foarte clare: respectăm niște reguli 28 de zile – vom ajunge la un platou, le mai respectăm încă 28 de zile – vom începe să scădem. Dacă nu le respectăm nu vom face decât ca noi, ca sistem medical, să luptăm întinși la maximum și autoritățile locale să îi caute pe cei care nu respectă. Cred că ar trebui să ajungem toți la un numitor comun – respectarea unor reguli, un tratament de calitate, în condiții de presiune scăzută”, a mai spus ministrul Sănătății.

Peste 250.000 de cazuri de COVID-19 în România

Luni, 2 noiembrie 2020, pe teritoriul țării noastre au fost raportate alte 4.041 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Bilanțul total al îmbolnăvirlor a depășit 250.000.

Alte 4.041 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul COVID-19 ajungând la 250.704. În ultima zi s-au înregistrat alte 86 de decese. Până la această dată, au decedat 7.153 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.702. Dintre acestea, 916 sunt internate la terapie intensivă. Până astăzi, la nivel național, au fost prelucrate 3.274.870 teste pentru coronavirus. Dintre acestea, 10.566 au fost efectuate în ultimele 24 de ore. Pe teritoriul României, 30.083 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.114 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 55.963 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 15 persoane.De la debutul pandemiei, 177.361 de pacienți au fost declarați vindecați.

citește și...