Nelu Tătaru, avertisment pentru românii care merg pe litoral. ‘Există posibilitatea ca stațiunile să devină focare’

08.07.2020, 15:14
Nelu Tătaru, avertisment pentru românii care merg pe litoral. 'Există posibilitatea ca stațiunile să devină focare'
Nelu Tătaru, avertisment pentru românii care merg pe litoral. 'Există posibilitatea ca stațiunile să devină focare'

Record alarmant de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus! În ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 555 de cazuri de infectare cu COVID-19, acesta fiind cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus.

Până pe 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate, iar 1.817 persoane au decedat.

Record de îmbolnăviri în România

Nelu Tătaru, ministrul Sănătații, a făcut un avertisment pentru cu privire la pericolul pe care l-ar putea reprezenta litoralul românesc în următoarea perioadă. El le-a recomandat românilor să respecte măsurile de siguranță și să poarte masca de protecție.

‘Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare. În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral. Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival.

Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada imediat următoare, turiștii trebuie să respecte aceleași reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unitățile de primiri urgențe, să evalueze starea de sănătate. Turiștii de pe litoral se pot distra în condițiile și normele stabilite cu cei de la HoReCa, am stabilit norme pentru plaje, terase’, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Oamenii nu respectă regulile de distanțare

De asemenea, Raed Arafat a vorbit despre probabilitatea întoarcerii la starea de urgență.

‘E greu de spus la câte cazuri se pune problema întoarcerii la starea de urgență. Pe plajă, dacă nu porți mască și stai la distanță suficientă poate fi compensare, dar am văzut în ultima perioadă, fără să generalizăm, că unii sunt dispuși să facă absolut orice ca să nu respecte regulile, să meargă la dans, la festivități, la orice.

Înțelegem că turismul e important, fiecare vrea în concediu, dar aici sunt foarte necesare cooperarea și înțelegerea situației și aplicarea regulilor compensatorii. Turismul s-a deschis, dar cu restricții’, a adăugat Arafat, tot la Digi24.

citește și...