Măsuri drastice pentru litoral și zonele de munte, înainte de weekend! Nelu Tătaru a făcut declarații de ultimă oră

03.07.2020, 12:12
Măsuri drastice pentru litoral și zonele de munte, înainte de weekend! Nelu Tătaru a făcut declarații de ultimă oră
Inquam Photos / Octav Ganea

Vineri dimineață, 3 iulie, într-o conferință de presă, Ministrul Sănătății a declarat că starea de alertă va fi prelungită după data de 15 iulie, dacă situația se va înrăutăți. În ultimele 3 săptămâni, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus a crescut.

Nelu Tătaru a precizat că noile măsuri de relaxare trebuiau să aibă loc la 1 iulie, însă acest lucru nu s-a întâmplat din cauza creșterii numărului de infectări cu COVID-19. Ministrul Sănătății a ținut să le reamintească oamenilor să respecte recomandările autorităților, pentru ca numărul de cazuri noi să înceapă să scadă din nou.

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră

‘Nu avem pericolul stării de urgență, gestionăm numărul de cazuri. Gândim, ca și evoluție, până pe 15 iulie, dacă e necesară prelungirea stării de alertă sau nu. Avem un corp medical care deține în acest moment controlul, dar interpretarea acestor decizii pot duce la efecte nedorite. Măsurile de izolare sunt cele care au dat rezultatele pe care le-am avut’, a precizat Nelu Tătaru, scrie Digi24. 

Măsuri drastice pentru litoral și zonele de munte, înainte de weekend
Măsuri drastice pentru litoral și zonele de munte, înainte de weekend! Nelu Tătaru a făcut declarații de ultimă oră/ foto: alltur.ro.

În aceeași conferință de presă a vorbit și secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu. El a anunțat că vor fi formate echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori ITM, care vor acționa pe litoral și în zonele de munte frecventate de turiști.

Ce spune și Bogdan Despescu

‘Pe litoral și la munte vor fi prezente echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori ITM, DSV și ANPC, pentru a face verificări.

Vom organiza acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, mijloacele de transport persoane, piețe, în zona urbană și rurală. Cu prioritate pe litoral, în zone turistice și de munte, vom aloca resurse să acoperim cea mai importantă perioadă din această lună.

Vom avea o linie Telverde unde cetățenii să sesizeze neregulile constatate ca să putem acționa. Unde vom constata încălcări ale legii vom lua măsuri ferme. Pentru litoral vor fi detașate echipaje din țară. Vom merge până la suspendarea activității operatorilor economici dacă nu respectă măsurile’, a specificat Despescu.

citește și...