Nelu Tătaru a propus prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Ce argumente a adus ministrul Sănătății

10.09.2020, 17:59
Nelu Tătaru a propus prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Ce argumente a adus ministrul Sănătății
Nelu Tătaru a propus prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Ce argumente a adus ministrul Sănătății/ foto: pixabay

Joi, 10 septembrie, Nelu Tătaru a propus prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Ministrul Sănătății a și argumentat de ce prelungirea ar fi o soluție bună pentru România, începând cu data de 15 septembrie.

În cadrul unei conferințe de presă organizată la Pitești, Nelu Tătaru a mărturisit că autoritățile ar putea să propună prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, ținând cont de numărul mare de infectări zilnice cu COVID-19.

Nelu Tătaru vrea prelungirea stării de alertă

‘După cum vedem şi evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă. Noi suntem într-un platou, într-un platou din ăla dinţat, să-i spunem, al celei de-a doua faze sau a doua cocoaşă din primul val. Este o lună grea luna septembrie, prin precauţiile pe care trebuie să le asumăm şi să le respectăm toţi.

Am avut un 1 septembrie cu reluarea activităţii în restaurante, cu reluarea activităţilor în teatre şi cinematografe, cu reîntoarcerea populaţiei din concedii şi aglomerarea transportului în comun. Va urma 14 septembrie cu deschiderea şcolilor, iar, la fel, o supraaglomerare a transportului în comun, o lună de campanie electorală, alegeri pe 27. Sunt nişte reluări de activităţi pe care le-am preconizat în contextul respectării unor norme’, a precizat Nelu Tătaru, conform Agerpres.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 este în creștere

În ultimele 24 de ore, au fost depistate 1.380 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în România. Numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 se apropie de 100.000 de cazuri și continuă să crească. Până în acest moment, un număr de 41.010 pacienți au fost declarați vindecați și 12.568 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Totodată, 4.065 de pacienți au decedat de coronavirus.

Capitala se află pe primul loc la numărul mare de îmbolnăviri, urmată de județele Bacău, Timiș și Iași.

citește și...