Necazurile prin care a trecut Draga Olteanu Matei. Cum a rămas fără casa din București și de a decis să se mute la Piatra Neamț

18.11.2020, 11:57
Necazurile prin care a trecut Draga Olteanu Matei. Cum a rămas fără casa din București și de a decis să se mute la Piatra Neamț
Necazurile prin care a trecut Draga Olteanu Matei. Cum a rămas fără casa din București și de a decis să se mute la Piatra Neamț

Draga Olteanu Matei a trecut prin multe necazuri de-a lungul vieții. Artista păovestea într-un interviu cum a rămas fără casa din București și de ce a decis să se mute definitiv la Piatra Neamț.

Draga Olteanu Matei a trecut prin momente cumplite. Rămasă fără casa din București, Draga Olteanu Matei s-a retras, în anul 2007, la Piatra Neamţ, oraşul natal al soţului. ”De multă vreme am vrut să mă mut definitiv la Piatra Neamţ, dar am aşteptat să iasă şi soţul meu la pensie de la Cantacuzino. Am avut necazuri îngrozitoare cu locuinţa din Bucureşti… Stăteam într-o casă cu chirie pe care a demolat-o Ceauşescu şi, până ne-au dat alta, am stat la hotel nu ştiu câte luni. Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria la hotel. Ne-au dat apoi altă casă în care am stat cu chirie”, povestea regretata artistă într-un interviu pentru Ziarul Ring.

„Nu aveam de gând să cumpărăm casa, dar în anul 1995 s-a dat Legea 112 şi lumea spunea că e bine să o cumpărăm. Ni s-a spus că o va lua altcineva şi ne va da afară din casă. Şi atunci am cumpărat-o cu vreo 21 de milioane de lei (la vremea respectivă – n.r.). Apoi ne-am pomenit cu un fost locatar, care pretindea că e casa lui. Am găsit o avocată, prietenă de familie, care a ştiut să ne escrocheze îngrozitor, a făcut un gest oribil şi asta a coincis şi cu ieşirea soţului meu la pensie. Atunci am hotărât să plecăm definitiv la Piatra Neamţ”, adăuga ea.

Draga Olteanu Matei a murit la spital

A murit actrița Draga Olteanu Matei.  Marea artistă a încetat din viață în noaptea de marți, 17 noiembrie 2020, spre miercuri, 18 noiembrie 2020. Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, fiind transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare. Medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași au anunțat că, în ciuda eforturilor depuse, actrița a murit în noaptea de marți spre miercuri.

Diana Cimpoeșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Sfântul Spiridon”, a făcut primele declarații despre decesul celebrei actrițe Draga Olteanu Matei.

„Din păcate, în ciuda eforturilor echipei medicale, a colegilor de la Spitalul Sfântul Spiridon, de la secţia ATI, care au stat alături de ea până în ultimul minut, evoluţia ei a fost una nefavorabilă şi s-a declarat decesul în cursul acestei nopţi. Patologia era multiplă, iar starea critică susţinută din punct de vedere hemodinamic şi ventilator… Din păcate vârsta şi tot ceea ce am mai spus zilele trecute nu au fost în favoarea vieţii şi s-a pierdut această luptă cu viaţa, din păcate. Am anunţat aparţinătorii şi, din păcate, asta este situaţia. Ne pare rău ca după fiecare pacient pe care îl pierdem”, a declarat Diana Cimpoeşu.

citește și...