Nava „Moscova”, filmată exact în momentul în care a început să se scufunde: „Idiotul naibii! Ce naiba faci?”

19.04.2022, 16:41

Imagini dramatice care arată nava de război rusească „Moscova” înainte de a se scufunda săptămâna trecută au apărut online. Pierderea navei din Marea Neagră este o lovitură majoră pentru Rusia. Primul videoclip cu nava flotei ruse de la Marea Neagră a apărut.

Scufundarea navei amirale a flotei Mării Negre a fost cea mai mare pierdere în timpul războiului a unei nave navale din ultimii 40 de ani — și o mare jenă pentru Rusia.

La aproape o săptămână după scufundarea „Moscovei” în apropierea portului Odesa, Rusia și Ucraina relatează foarte diferit ceea ce s-a întâmplat. Însă fotografiile publicate pe rețelele de socializare oferă indicii despre incident și par să clarifice ce s-a întâmplat cu nava rusească.

Primele imagini cu nava de război rusească

Primele imagini cu una dintre cele mai prestigioase nave de război ale Rusiei, arată  nava cu puțin timp înainte de a se scufunda.

Un scurt videoclip și două imagini, încărcate de o sursă sau surse necunoscute, par să arate o coloană uriașă de fum negru ridicându-se deasupra navei puternic avariată.

Ce arată imaginile?

Primele imagini verificate arată că nava se îndreaptă spre port, cu fum care iese din secțiunea centrală a navei, imagini care au apărut la câteva zile după ce Ucraina a declarat că a scufundat nava într-un atac cu rachetă.

Videoclipul de trei secunde, postat pe Twitter de mai multe conturi verificate, arăta nori groși de fum ieșind din navă. Înregistrarea se încheie brusc, când un bărbat din apropierea celui care filmează strigă:”Idiotul naibii! Ce naiba faci?”.

 

Puteți compara nava din fotografie cu această imagine a „Moscovei” făcută anul trecut la Istanbul. Fotografia de arhivă arată cât de înaltă este linia de plutire în fotografia recentă distribuită online. Acest lucru indică că „Moscova” și-a pierdut o oarecare flotabilitate.

Noua imagine arată, de asemenea, că nava avariată se înclină vizibil spre babord și spre cameră, în timp ce o fotografie de arhivă arată că nava de război stă pe apă.

Privind mai departe la imaginea navei de război avariate, putem vedea o crăpătură mare în partea laterală a „Moscovei” și ceea ce pare a fi pagube provocate de incendiu, potrivit experților, citați de presa internațională.

Analistul Oliver Alexander este unul dintre experții care subliniază că bărcile de salvare ale navei de război ar fi putut fi folosite. Acest lucru indică faptul că cei aflați la bordul navei de război au avut suficient timp pentru a folosi bărcile de salvare, potrivit news.sky.com.

Aceasta susține declarația Ministerului rus al Apărării conform căreia echipajul a fost evacuat din „Moscova”. Cu toate acestea, imaginea nu ne poate spune câți membri ai echipajului ar fi scăpat.

Bărcile de salvare albe sunt vizibile în această imagine a „Moscovei”în 2021, dar nu și în imaginea despre care se crede că a fost făcută imediat după presupusul atac

Rusia și Ucraina relatează foarte diferit ceea ce s-a întâmplat

Ucraina susține că a lovit nava cu rachetele sale Neptune. Oficiali americani au declarat presei americane că ei cred  versiunea ucraineană.

Chiar dacă oficiali din Rusia susțin că nava a avut parte de un incendiu la bord, scufundarea navei de război a făcut că reprezentanții instituțiilor de propagandă ale Kremlinului să se revolte, iar conducerea militară a Rusiei să promită să intensifice atacurile cu rachete împotriva Ucrainei.

Vineri dimineață devreme, Rusia a lansat rachete într-o fabrică ucraineană din Kiev care producea armament, potrivit Ministerului său Apărării.

Alte părți din sudul Ucrainei au fost, de asemenea, lovite peste noapte de rachete rusești.

 

 

citește și...