Mormântul dispărut al Cleopatrei ar fi putut fi descoperit la capătul unui “tunel misterios”. Statuia și monedele o arată ca fiind de o mare frumusețe

08.11.2022, 20:14

Mormântul pierdut al reginei egiptene Cleopatra și al iubitului ei roman Marc Antoniu ar putea fi în sfârșit descoperit de arheologii care săpau în apropiere de orașul Alexandria. Statuia și monedele o arată ca fiind de o mare frumusețe, contrazicând teoriile recente potrivit cărora Cleopatra era destul de urâtă.

Un tunel misterios de sub un templu egiptean antic ar putea duce la mormântul mult timp pierdut al reginei Cleopatra.

Tunelul, care a fost descris de experți ca fiind un “miracol geometric”, a fost descoperit la aproximativ 43 de metri sub vechiul templu Taposiris Magna din Egipt, în apropiere de Alexandria și la nord-vest de Cairo, transmite CNN.

Mormântul dispărut al Cleopatrei ar fi putut fi descoperit la capătul unui “tunel misterios”

Arheologul Kathleen Martinez, de la Universitatea din San Domingo, spune că este sigură că se află pe urmele mormântului legendarei regine.

Ea a găsit deja statui ale reginei, împreună cu peste 20 de monede cu imaginea ei. Statuia și monedele o arată ca fiind de o mare frumusețe, contrazicând teoriile recente potrivit cărora Cleopatra era destul de urâtă.

“Cleopatra, îngropată alături de Marc Antoniu în Egipt”

Dr. Martinez a găsit, de asemenea, o mască care seamănă cu descrierile contemporane ale ultimului amant al Cleopatrei, generalul roman Marc Antoniu.

Există o posibilitate foarte reală ca, dacă Dr. Martinez a găsit mormântul Cleopatrei, ea să fi găsit și ultimul loc de odihnă al lui Marc Antoniu.

“Cleopatra a negociat cu Octavian pentru a-i permite să-l îngroape pe Marc Antoniu în Egipt”, explică ea.

“Ea dorea să fie înmormântată alături de Antoniu, care încălcase legea romană părăsindu-și soția și căsătorindu-se cu Cleopatra. Acest lucru a declanșat un conflict a între forțele sale și cele ale lui Octavian – fiul lui Iulius Caesar, un alt fost iubit al reginei egiptene”.

Într-o dramă de tip Romeo și Julieta din viața reală, Antoniu s-a sinucis în august 30 î.Hr. crezând că Cleopatra este moartă. Când a aflat ce se întâmplase, Cleopatra s-a sinucis și ea – mulți cred că s-a lăsat mușcată de o aspidă veninoasă.

“Adevărata semnificație a cultului lui Osiris este că acesta acordă nemurirea. După moartea lor, zeii i-ar fi permis Cleopatrei să trăiască cu Antoniu într-o altă formă de existență, astfel încât să aibă o viață eternă împreună”.

S-a consemnat că Octavian a permis ca ea și soțul ei, politicianul și generalul roman Marc Antoniu, care s-a înjunghiat cu o sabie, să fie îngropați împreună.

Dr. Martinez a declarat că există șanse mari ca ea să fi găsit acum mormintele cuplului, iar dacă are dreptate ar putea fi “cea mai importantă descoperire a secolului XXI”.

 

citește și...