“Calea lui Moise”, locul spectaculos de pe Pământ unde marea se desparte în două

25.07.2022, 18:41

Caminho de Moisés este un fenomen natural care apare foarte des pe una dintre cele mai frumoase plaje din Maragogi, Praia da Balada Grande, situată în Alagoas. Fenomenul constă într-un banc de nisip care apare la mareea joasă, formând un coridor de aproximativ 2 km în mijlocul mării.

Brazilia găzduiește câteva fenomene naturale ciudate, dar unul dintre cele mai spectaculoase este “drumul lui Moise”. Acesta este locul în care marea se împarte în două, acesta fiind motivul din spatele numelui.

Acest fenomen natural ciudat din Brazilia se găsește pe plaja Barra Grande sau “Bucata Mare” și se află la 3 kilometri de micul oraș Maracogi, cu o populație de 35.000 de oameni și la 125 de kilometri de Macao, în nordul Braziliei.

“Calea lui Moise” este un fenomen deosebit în Brazilia

Marea este despărțită de un drum de nisip cu o lungime de aproximativ 1.000 de metri, iar turiștii pot trece liber pe acolo. În localitate, este denumit Caminho do Moises sau “Drumul lui Moise”, în amintirea personajului biblic care a despărțit marea cu toiagul său pentru a ieși din Egiptul faraonic.

Acest fenomen are loc de 2 sau 3 ori pe an, între martie și iunie, iar drumul de nisip rămâne vizibil timp de aproximativ o oră, timp în care se poate traversa marea. Acest fenomen de divizare a mării din Brazilia este considerat unul dintre cele mai ciudate fenomene naturale din lume.

Atracția fenomenului

Un amestec de nisip asemănător pietrișului, pietricele și fragmente de scoici, plimbarea devine și mai frumoasă și poate fi făcută pe tot parcursul anului. Apele albastre, calde și cristaline sunt o invitație irezistibilă pentru a profita la maximum de călătoriile dumneavoastră. Este important să intensificați utilizarea protecției solare și să vă asigurați că vă mențineți hidratați

Fenomenul de despicare a mării nu este unic în Brazilia. Cei care sunt pasionați de acest lucru bizar au putut descoperi că un efect similar are loc și pe insula Jindo din Coreea de Sud, în partea de nord a Mării Chinei de Est. Acest fenomen este și motivul pentru care, atunci când are loc, locuitorii din zonă sărbătoresc evenimentul. În urma despărțirii mării, se formează un drum lung de aproximativ 3 kilometri.

citește și...