Monica Pop, despre lupta sa cu cancerul. ”Eu supraviețuiesc de ani în urma unui cancer de colon, cu 4 operații până acum”

08.06.2022, 12:55
Monica Pop, despre lupta sa cu cancerul. ”Eu supraviețuiesc de ani în urma unui cancer de colon, cu 4 operații până acum”
Monica Pop, despre lupta sa cu cancerul. ”Eu supraviețuiesc de ani în urma unui cancer de colon, cu 4 operații până acum”

Binecunoscutul medic oftalmolog Monica Pop, în de 68 de ani, a a transmis un mesaj pe contul său de socializare în care vorbește despre lupta sa ccu boala. După ce a fost diagnosticată cu cancer la colon, aceasta a trecut prin patru operații, însă afirmă că nu s-a dat bătută și le-a transmis pacienților oncologici să nu cedeze și să lupte cu boala.

Monica Pop, care s-a luptat cu cancerul, a transmis un mesaj în mediul online în care vorbește despre boală.

În mesajul respectiv, reputatul medic oftalmolog dă detalii despre tratamentele și operațiile pe care le-a făcut de-a lungul anilor, dar își exprimă și dezamăgirea că nu a fost invitată la o conferință dedicată pacienților cu cancer, care a avut loc de curând.

Monica Pop, despre lupta sa cu cancerul. ”M-am tratat numai în România, exclusiv, atât operator, cât și ca medicatie oncologică!”

”NU M-AU INVITAT!!!!!! Toata media a titrat despre conferinta supravietuitorilor de cancer de la Atheneu!
Probabil, pentru ca am spus mereu, in pandemie, ce nu le convenea deloc decidentilor si, spre neplacerea lor, spusele mele s-au si cam adeverit, EU NU AM FOST INVITATĂ, desi stie toata lumea, am vorbit public adesea de boala mea, am militat mereu pentru pacientii cu cancer, pentru a nu fi descurajati de afirmatiile iresponsabile mereu auzite (“boală letală, boală necruțătoare, boală neiertatoare” etc), in loc de a fi informati corect ca e o boala foarte severă, dar tratabilă si, nu de putine ori, vindecabilă!”, a scris Monica Pop pe contul său de socializare.

”Eu supravietuiesc de ani in urma unui cancer de colon, cu 4 operatii pina acum (si… mai urmează), tratamente chimioterapice variate etc. In afara de perioadele de spitalizare pentru operatii, am mers mereu la lucru din ziua urmatoare externarii. Cum am putut! Iar la ultima operatie (meta hepatice), la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducand eu! M-am tratat numai in România, exclusiv, atat operator, cat si ca medicatie oncologică! Inclusiv acum! Chiar as fi avut ce sa spun! Si dpdv fizic, dar si psihologic!!! F important: sa faca tratament dar să nu intrerupa activitatea, sa evite orice elemente negative, sa nu vorbeasca obsesiv despre boală etc! De folos, sigur, tuturor pacientilor oncologici de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare! Daca atat de jos s-a ajuns incit si asa ceva se politizează, no comment…”, a adăugat renumitul medic oftalmolog.

citește și...