Moartea unui critic super-bogat al lui Vladimir Putin, învăluită în mister

18.11.2022, 14:45

Dan Rapoport a făcut bani uriași ca om de afaceri în Rusia înainte de a-l critica pe  Vladimir Putin – americanul a fost găsit mort din cauza rănilor letale provocate de un corp contondent după prăbușirea în Washington D.C. “A devenit cu adevărat insuportabil să trăiești în Rusia. Acum suntem cu toții dependenți de un singur conducător. Dacă această persoană decide că vei da naștere copilului său, atunci vei da naștere, iar dacă decide să te bage în închisoare, atunci vei face închisoare.”

Misterul înconjoară moartea tragică a unui om de afaceri american de top care a făcut avere în Rusia înainte de a deschide un club de noapte de lux și de a deveni un mare critic al maleficului Vladimir Putin.

Trupul neînsuflețit al agentului de bursă american Dan Rapoport a fost găsit pe podeaua unui trotuar din Washington D.C. cu răni letale provocate de un corp contondent, după ce a căzut de la o înălțime mortală de pe o clădire din apropiere, transmite dailystar.co.uk.

Moartea unui critic super-bogat al lui Vladimir Putin, învăluită în mister

Moartea prematură a bărbatului de 52 de ani a stârnit suspiciuni de implicare din partea sângerosului președinte rus, cunoscut pentru faptul că reprimă cu brutalitate orice disidență.

Rapoport, care a fost foarte vocal în sprijinul său pentru Alexei Navalny, inamicul lui Putin, a trăit în Rusia și a câștigat sume amețitoare de bani înainte de a se muta mai târziu la Kiev și apoi în America.

Cadavrul, cu peste 2.000 de lire sterline

El a declarat cu curaj presei: “A devenit cu adevărat insuportabil să trăiești în Rusia. Acum suntem cu toții dependenți de un singur conducător. Dacă această persoană decide că vei da naștere copilului său, atunci vei da naștere, iar dacă decide să te bage în închisoare, atunci vei face închisoare.”

Polițiștii care au ajuns la fața locului au găsit cadavrul acestuia în șlapi, cu peste 2.000 de lire sterline în numerar și un telefon mobil spart, relatează Radio Europa Liberă.

A urmat o anchetă, raportul medicului legist declarând că magnatul a murit din cauza “multiplelor răni provocate de lovituri cu un corp contondent din cauza unei căderi de la înălțime”.

Acesta a catalogat tragedia ca fiind “bruscă/neexplicabilă” și a adăugat că modul în care a murit a fost “nedeterminat”.

Constatările publicate ieri (miercuri, 16 noiembrie) au confirmat că moartea sa s-a datorat căderii de la înălțime, dar nu au explicat circumstanțele care au dus la prăbușirea sa fatală.

Polițiștii din Washington declaraseră anterior că nu suspectează o crimă și au spus că au răspuns la un apel al unui “săritor” în seara zilei de 14 august, când Rapoport a fost declarat mort după ce a fost dus la spital.

Prietenii săi au declarat că nu cred că s-ar fi sinucis, iar confirmarea exactă a circumstanțelor din jur nu a fost încă făcută publică.

citește și...