Mircea Lucescu are o sumă uriașă blocată în băncile din Ucraina

11.03.2022, 14:53
Mircea Lucescu are o sumă uriașă blocată în băncile din Ucraina
Mircea Lucescu dă detalii despre familia sa. Cum și-a cunoscut soția celebrul antrenor

Mircea Lucescu (76 de ani) este extrem de afectat din punct de vedere financiar de războiul din Ucraina. Antrenorul lui Dinamo Kiev are blocați milioane de dolari în băncile din Ucraina. Preşedintele clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, a promis că îl va ajută pe Lucescu să retragă banii.

Antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a părăsit Ucraina după ce soldații ruși au început să bombardeze țara. Chiar dacă inițial spunea că nu va părăsi Ucraina, antrenorul  s-a hotărât să vină în România. Familia a fost cea care l-a convins pe legendarul antrenor să părăsească Ucraina.

Guvernul ucrainean a impus ca nicio persoană să nu poată retrage mai mult de 500.000 de dolari din conturile bancare pe parcursul unui an,

Mircea Lucescu are 5 milioane de dolari blocați în bănci

Conform Sport.ua, Mircea Lucescu are o adevărată avere blocată în băncile din Ucraina.

Preşedintele clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, o persoană influentă în ţară, a promis că îl va ajuta pe Lucescu să retragă banii câştigaţi anterior în Ucraina, însă războiul face ca eforturile pentru acest lucru să fie cel puţin amânate şi situaţia rămâne incertă.

Mircea Lucescu nu este însă la primul episod de acest fel

Mircea Lucescu s-a lovit de aceeași problemă în 2014, după izbucnirea conflictului militar din Donbas. Antrenorul s-a aflat pe banca tehnică a celor de la Șahtior Donețk în perioada 2004-2016.

Sport.ua mai precizează că antrenorul român încasează un salariu de aproximativ două milioane de euro pe an la Dinamo Kiev.

Cum a reușit antrenorul să fugă din Ucraina

Antrenorul a mers 17 ore cu mașina și a trecut pe lângă mai multe convoaie de soldați.

”Nimeni din Kiev nu se aștepta la asta. Am așteptat o zi, iar între timp, ambasada m-a presat să părăsesc Ucraina. Am vorbit cu președintele echipei, i-am liniștit pe jucători și ne-am asigurat că ei și familiile lor sunt în siguranță.

Au fost 17 ore grele între vamă și punctele de control. Ca să ieșim din oraș mergeam înainte cu 7 km/h, străzile erau blocate de mașinile celor care fugeau.

Am ajuns la granița cu Moldova, unde erau cozi interminabile. Și acolo am văzut scene urâte, cu bărbați care însoțeau femei și copii până la graniță, asigurându-se că trec și apoi revenind. Acolo îți dai seama cu adevărat de drama războiului”, a spus Mircea Lucescu, pentru Gazzetta dello Sport.

 

citește și...