Actorul Sean Penn a reușit să părăsească Ucraina. Cum a reușit artistul să scape nevătămat

02.03.2022, 16:06

Actorul câștigător al Oscarului a postat pe Twitter o imagine cu el mergând de-a lungul unei autostrăzi, în timp ce trăgea o valiză și ținea un rucsac în mână. O coadă de vehicule se întindea în depărtare, în dreapta lui. Actorul aștepta să ajungă în siguranță în țara vecină, Polonia. Artistul nu a explicat de ce el și echipajul său au fost nevoiți să-și abandoneze mașina. Cum a reușit artistul să scape nevătămat

Actorul de la Hollywood Sean Penn, care a fost în Ucraina pentru a filma un documentar, s-a alăturat unui grup de ucraineni care fug din țară și a încearcat să ajungă la granița poloneză.

Actorul în vârstă de 61 de ani a postat marți pe Twitter o imagine cu el mergând cu un rucsac și un cărucior, așteptând să ajungă în siguranță în țara vecină.

Actorul  Sean Penn s-a trezit printre zecile de mii de refugiați

„Împreună cu doi colegi, am mers zeci de km până la granița poloneză, după ce ne-am abandonat mașina pe marginea drumului”, a spus Penn, în descrierea unei fotografii pe care a publicat-o pe contul său de Twitter.
„Aproape în toate mașinile din această fotografie sunt femei și copii, mulți fără niciun bagaj”.

Penn  lucra la un documentar despre tensiunile dintre Kiev și Moscova

Potrivit unui raport Reuters, Penn „a ieșit în siguranță din Ucraina”.

Actorul premiat cu Oscar a fost fotografiat joia trecută, participând la un briefing de presă la Oficiul Prezidențial din Kiev, în ziua în care Rusia și-a început ofensiva militară în Ucraina.

„Astăzi, Sean Penn este printre cei care susțin Ucraina. Țara noastră îi este recunoscătoare pentru o asemenea etapă de curaj și onestitate”, a scris Președintele într-o postare pe Facebook.

Ucraina „vârful suliței”

Penn s-a întâlnit, de asemenea, cu viceprim-ministrul Iryna Vereshchuk și a vorbit cu jurnaliştii și personalul militar despre agresiunea rusă.

Potrivit postării, Penn venise în Ucraina în noiembrie anul trecut pentru documentar și a vorbit cu armata ucraineană.

De la izbucnirea războiului din Ucraina, Penn a condamnat ferm acțiunea președintelui rus Vladimir Putin și a spus că, dacă nu va ceda, „va fi făcut o greșeală pentru întreaga omenire”.

Numind invazia din Ucraina „vârful suliței”, actorul și regizorul a spus că președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și poporul ucrainean „au făcut față cu principii solide și curaj.”.

Penn s-a trezit în trecut în regiuni de conflict și zone de dezastru. El a călătorit în Haiti, după ce un cutremur cu magnitudinea 7.0 în 2010. În 2005, Penn a vizitat New Orleans pentru a ajuta eforturile de salvare după ce uraganul Katrina a provocat distrugeri masive.

Penn a fost implicat în numeroase activități umanitare internaționale

„De la climă la soluționarea conflictelor, la sărăcie și Covid, cetățenia necesită din ce în ce mai mult serviciu. Serviciul în sine poate fi un drum accidentat, dar unul pe care trebuie să îl parcurgem cu toții”, a declarat Penn, citat în Entertainment Weekly anul trecut.

Călătoriile sale anterioare au fost descrise în Citizen Penn în documentarul Discovery+.

citește și...