Mircea Badea nu își trimite copilul la școală. ”Scapă cine poate”

08.09.2020, 09:00
Mircea Badea nu își trimite copilul la școală. ”Scapă cine poate”
Mircea Badea nu își trimite copilul la școală. ”Scapă cine poate”

Prezentatorul de televiziune Mircea Badea a afirmat că nu îl va trimite la școală pe băiețelul său, în condițiile pandemiei de coronavirus.

Mircea Badea formează un cuplu de foarte mulți ani cu Carmen Brumă, împreună cu care are un băiețel, Vlad, în vârstă de șase ani.

Vlad ar fi trebuit să înceapă anul acesta clasa I. Cu toate acestea, Mircea Badea susține că nu își va trimite copilul la școală.

”Eu, de exemplu, nu vreau să duc copilul la școală. Deloc. Nu mi se pare în regulă să meargă la școală. Nu mi se pare în regulă să meargă nici nepoata. Vine septembrie și să vedem cum va fi cu terapia intensivă. Eu înclin să cred că va fi atât de rău, încât nu cred că se vor mai ține alegeri locale și vom avea cu totul și cu totul altă treabă (…) Scapă cine poate”, a spus Mircea Badea la emisiunea ”În Gura Presei”, de la Antena 3, citat de revista Unica.

Mircea Badea a mai afirmat că, pe lângă începerea școlii, o altă problemă va fi și atunci când lumea se va întoarce din concedii și va merge din nou la muncă.

”Suntem la un pas de blocaj și eu vă spun când se va ajunge la acel blocaj: când oamenii se întorc din vacanțe. Mulți de pe la televizor au senzația că acolo se infectează majoritatea, ceea ce este o prostie. Și se vor duce la serviciu. Sigur că se infectează și în vacanță, sigur că da, dar infectarea predominantă e când lumea se duce la serviciu. Aia e infectarea adevărată, crâncenă, masivă!”, a completat prezentatorul de televiziune.

Ce spune Virgil Musta despre redeschiderea școlilor

Medicul timișorean Virgil Musta a vorbit despre ce înseamnă deschiderea școlilor în plină pandemie.

”Începerea şcolii cu responsabilitate, implicare şi dialog constructiv. Revin pe acest subiect pentru că ştiu cât de important este şi ce implicaţii are, nu doar asupra copiilor.

Am spus şi anterior că sunt evidente pentru dezvoltarea copiilor avantajele educaţiei realizate la şcoală, atât pentru transmiterea şi asimilarea informaţiilor, cât şi pentru socializare. În acelaşi timp, este bine să înţelegem încă de pe acum că nu vor exista în cazul trimiterii copiilor la şcoală, aşa cum de fapt, nici înainte de această pandemie, nimeni nu putea garanta faptul că prin prezenţa la şcoală copiii nu se puteau îmbolnăvi de alte boli transmisibile (mai uşoare sau mai severe) sau că nu ar putea transmite apoi astfel de boli celor din familie.

Sigur că acum suntem în situaţia în care ştim de prezenţa acestui virus în comunitate, dar ştim deja şi câteva măsuri prin care putem preveni transmiterea acestuia, inclusiv în şcoli. Important este ca aceste măsuri să fie şi respectate, în permanenţă”, a afirmat Virgil Musta, potrivit Antena 3.

citește și...