Mircea Badea: ”De fiecare dată când autoritățile au nevoie de niște argumente reale crește numărul de infectări”

10.07.2020, 12:44
Mircea Badea: ”De fiecare dată când autoritățile au nevoie de niște argumente reale crește numărul de infectări”
Mircea Badea: ”De fiecare dată când autoritățile au nevoie de niște argumente reale crește numărul de infectări”

Prezentatorul de televiziune Mircea Badea a comentat pe marginea creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectări cu coronavirus pe teritoriul țării noastre.

Mircea Badea a afirmat, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, că numărul de cazuri raportat crește în anumite momente-cheie.

“Legat de numărul acesta de cazuri, care e foarte mare, e ca o coincidență. De fiecare dată când autoritățile au nevoie de niște argumente reale crește numărul de infectări. E o coincidență asta, sper că am remarcat-o cu toții”, a spus acesta, potrivit Antena 3.

Prezentatorul de televiziune a vorbit și despre acele comentarii conform cărora s-a ajuns la un număr mare de infectări din cauza deciziei Curtii Constituționale, care a declarat neconstituțională măsura izolării și a carantinării.

“E o nebunie. Nu iese socoteala. Nu e vorba nici de medicină, e vorba de aritmetică. Câte zile au trecut de când s-a publicat în Monitorul Oficial hotărârea CCR? Câteva. Presupunând prin absurd că toți cei care au ieșit din spital sunt niște descreierați, niște psihopați care umblă prin mulțimi de oameni ca să-i infecteze, nu era timpul necesar să se și infecteze acei oameni și să fie și depistați, astfel încât să se adauge la numărul de astăzi. Cine spune asta poate ar fi bine să se ducă la un consult medical de altă specialitate, nu de infecțioase”, a mai spus Mircea Badea.

Cel mai mare număr de infectări raportat până acum

Joi, 9 iulie 2020, a fost raportat cel mai mare număr de cazuri de infectare cu coronavirus pe teritoriul țării noastre: 614 îmbolnăviri în ultimele 24 de ore.

După ce miercuri au fost înregistate 555 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, joi, 9 iulie 2020, bilanțul a crescut grav. Au fost raportate 614 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul țării noastre.

Bilanțul infecțiilor cu coronavirus a ajuns astfel la 30.789.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 809.663 de teste. În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 13.179 de teste.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 240 de pacienți.

citește și...