Ministrul Sănătății: “Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare. Eu sper ca evoluția să ne permită acest lucru”

25.06.2020, 15:36
Ministrul Sănătății: Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare. Eu sper ca evoluția să ne permită acest lucru”
Ministrul Sănătății: "Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare. Eu sper ca evoluția să ne permită acest lucru”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că Guvernul pregătește noi măsuri de relaxare pentru data de 1 iulie.

Aflat la Târgu Jiu, Nelu Tătaru a explicat că totul va fi decis de evoluția numărul de infectări cu noul coronavirus.

“Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare. Eu sper ca evoluția să ne permită acest lucru. Fiecare caz este evaluat particular, fiecare anchetă evaluează cazurile particular, fiecare locație este evaluată particular, dacă vor fi niște restricții vor fi strict punctuale și locale.

Noi suntem într-o continuă evaluare în fiecare zi și săptămânal. Avem acea perioadă de 14 zile în care evaluăm fiecare măsură de relaxare, într-un context în care fiecare relaxare a avut un ordin de ministru comun cu ministrul de resort și niște norme de aplicare. Noi o să avem discuții și în această după-amiază, în ședința de guvern, vom avea și mâine.

Următoarea perioadă de măsuri de relaxare se va face de la 1 iulie. Noi luni vom avea și decizia. Evoluția pandemiei va decide. E posibil să avem niște restricții punctuale, la nivel de teritoriu, la nivel de comunitate, la nivel de focar”, a declarat ministrul Sănătății, citat de Antena3.

 

460 de cazuri noi de COVID-19 într-o singură zi

Joi, 25 iunie 2020, au fost raportate 460 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în ultimele 24 de ore pe teritoriul țării noastre.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 în România a ajuns la 25.286 după ce joi, 25 iunie 2020, au fost îănregistrare 460 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Potrivit datelor raportate miercuri de Grupul de comunicare strategică, numărul deceselor a ajuns la 1.565, în ultima zi pierzându-și viața 10 pacienți.

De la debutul pandemiei, s-au vindecat 17.906 de români.

199 de pacienți se află la terapie intensivă

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 199 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.149 de persoane. Alte 72.658 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 663.558 de teste. În ultima oră au fost prelucrate 12.555 de teste pentru coronavirus.

citește și...