Mii de voluntari s-au dezbrăcat pe plajă. “Pielea ne unește și ne protejează”

27.11.2022, 17:01

În total, 2.500 de voluntari goi și curajoși au pozat pentru cea mai nouă instalație a lui Spencer Tunick, care se concentrează pe încurajarea australienilor de a-și verifica pielea pentru depistarea cancerului. “Pielea ne unește și ne protejează”, a declarat artistul Tunick. “Mă folosesc de uimitoarea gamă de tipuri de corpuri și de tonuri de piele pentru a-mi crea lucrările, așa că mi se pare perfect potrivit să iau parte la acest efort, în condițiile în care mediul meu este forma umană nud.”

Mii de oameni goi și neînfricați au arătat trupul în timp ce s-au dezbrăcat pe plajă pentru un moment de artă.

Australienii s-au împrăștiat pe plaja Bondi complet goi, pentru a poza în cea mai recentă lucrare a artistului Spencer Tunick, transmite dailystar.co.uk.

Mii de voluntari s-au dezbrăcat pe plajă

Legile locale au trebuit să fie schimbate pentru a permite nuditatea în public pe faimoasa coastă australiană, pentru cea mai recentă lucrare a artistului Spencer Tunick pe emblematica plajă Bondi Beach.

Începând cu ora 3.30 dimineața, participanții au venit în masă, mii de oameni coborând la fața locului pentru a fi fotografiați.

2.500 de persoane care mor anual de cancer de piele în Australia

Numărul de modele, 2.500, reprezintă numărul de persoane care mor anual de cancer de piele în Australia.

“Pielea ne unește și ne protejează”, a declarat artistul Tunick. “Mă folosesc de uimitoarea gamă de tipuri de corpuri și de tonuri de piele pentru a-mi crea lucrările, așa că mi se pare perfect potrivit să iau parte la acest efort, în condițiile în care mediul meu este forma umană nud.”

Lucrarea a fost creată împreună cu organizația caritabilă Skin Check Champions în timpul săptămânii de conștientizare a cancerului de piele din Australia.

Tunick a continuat: “Avem ocazia de a crește gradul de conștientizare cu privire la controalele de piele și sunt onorat… să vin aici, să-mi fac arta și să celebrez corpul și protecția.”

Artistul este renumit pentru crearea de lucrări care reprezintă grupuri mari de oameni nud în locuri emblematice

În 2010, el a fotografiat 5.200 de persoane dezbrăcate pe treptele faimoasei opere din Sydney, un alt proiect împletit cu conștientizarea cancerului de piele.

Fondul mondial de cercetare a cancerului a desemnat Australia ca fiind țara cea mai afectată de cancerul de piele.

Un model îndrăzneț s-a confruntat în trecut cu sănătatea pielii și s-a bucurat să facă parte din proiect.
Bruce Fisher, în vârstă de 77 de ani, a declarat: “Mi-am petrecut jumătate din viață la soare și mi s-au îndepărtat câteva melanoame maligne de pe spate. M-am gândit că aceasta este o cauză bună și îmi place să mă dezbrac pe plaja Bondi.”

Deși legile au fost schimbate pentru a permite ședința foto, participanții au avut voie să rămână dezbrăcați doar până la ora 10.00 dimineața, în caz contrar riscând să fie amendați. După ce a început la primele ore ale dimineții, opera de artă a fost finalizată la ora 7 dimineața, permițând o fereastră de trei ore pentru ca modelele să își îmbrățișeze latura nudistă pe Bondi pentru încă puțin timp.

citește și...