Mihai Trăistariu, atac la juriul Eurovision. ”Aici au fost răzbunări. Semifinala de anul acesta a fost catastrofală”

05.03.2022, 11:00
Mihai Trăistariu, atac la juriul Eurovision. ”Aici au fost răzbunări. Semifinala de anul acesta a fost catastrofală”
Mihai Trăistariu, cu părul lung. ”Mergeam intenționat prin mall să văd ce reacții au oamenii”

Mihai Trăistariu critică în termeni foarte duri competiția Eurovision. Artistul  nu este de acord cu modul în care s-a făcut selecția, dar critică și modul în care juriul s-a comportat cu artiștii. ”Aici au fost răzbunări. Semifinala de anul acesta a fost catastrofală, cu multe gafe din partea TVR-ului (rămânea sunetul pornit şi se auzea ce vorbeau ei), prezentatorii se încurcau între ei, juriul care a fost foarte răutăcios, replicile tăioase. Au vorbit atât de urât cu artiştii debutanţi, încât i-a demoralizat total”

Mihai Trăistariu descrie semifinala Eurovision de anul acesta ca fiiind o catastrofă, atât în ceea ce privește organizarea competiției, cât și în ceea ce privește comunicarea cu concurenții.

Vedeta spune că are o problemă cu juriul, pentru că trei dintre jurați nu au trecut de preselecție sau nu au concurat la Eurovision, nefiind îndreptățiți să jurizeze concurenții.

Mihai Trăistariu, atac la juriul Eurovision

”Cristian Faur şi Adrian Romcescu sunt îndreptăţiţi”, spune Mihai Trăistariu.

Însă, artistul subliniază că piesa lui Cezar Ouatu nu trebuia descalificată, făcând referire la atitudinea lui Cristian Faur , în scandalul cu Cezar Ouatu. Conflictul dintre cei doi ar fi pornit de la piesa cu care Cezar Ouatu s-a prezentat în semifinală concursului- „For Everyone”.

”Aici au fost răzbunări. Semifinala de anul acesta a fost catastrofală. Eu am o problemă cu acest juriu”

”Aici au fost răzbunări. Semifinala de anul acesta a fost catastrofală, cu multe gafe din partea TVR-ului (rămânea sunetul pornit şi se auzea ce vorbeau ei), prezentatorii se încurcau între ei, juriul care a fost foarte răutăcios, replicile tăioase („Nu-mi place nimic, zero din partea mea“). Au vorbit atât de urât cu artiştii debutanţi, încât i-a demoralizat total. (…)

Plus că eu am o problemă cu acest juriu: Ozana Barabancea n-a trecut niciodată preselecţia la Eurovision, deşi s-a înscris de două ori; Alexandra Ungureanu a concurat şi a ieşit pe locul 9; Randi a spus că el n-o să meargă în veci la Eurovision, că el nu are voce, că nu cuprinde decât o octavă şi că nu poate cânta nici măcar live corect – asta e ce a spus chiar el!

Cristian Faur şi Adrian Romcescu sunt îndreptăţiţi, amândoi au compus piese de Eurovision şi au reprezentat ţara, Cristian Faur cu Cezar Ouatu şi cu Luminiţa Anghel, iar Adrian Romcescu cu Mălina Olinescu. Singurii mai rezervaţi în comentarii au fost Ozana Barabancea şi Adrian Romcescu. În rest, au fost incisivi şi au ales nişte piese ciudate. Nu trebuia să pice Cezar Ouatu. Mai era o piesă favorită a publicului – “Malere“- pe care au scos-o din finală…”, spune Mihai Trăistariu.

Mihai Trăistariu nu s-a mai înscris în acest an la preselecțiile Eurovision România, deși avea 50 de piese pregătite. Mai mult, artistul a menționat că a avut câteva neînțelegeri cu șeful delegației, Dan Manoliu.

„Nu am reușit să găsesc o piesă bună în două săptămâni. Este greșit cum procedează TVR! M-am și ciondănit cu Dan Manoliu, care e șeful delegației, nu și anul acesta, care a zis că am timp un an și nu trebuie să fac piesa în două săptămâni.  Și am zis că da, dar anul trecut au trimis-o pe Roxen direct, iar noi degeaba ne făceam piese. Și atunci, artiștii nu s-au preocupat de Eurovision, nici eu. Și m-am trezit în postura de absent. Nu am găsit piesa AIA, deci din acest motiv absentez’,  a declarat Mihai Trăistariu.

Artistul a dus România pe locul 4 în finala Eurovision de la Atena din 2006, cu piesa „Tornero”,

citește și...