Costi Ioniță face acuzatii, după scandalul Eurovision 2022: „Poate e o conspirație”

21.02.2022, 22:52

Cost Ioniță a reacționat după scandalul izbucnit la Eurovision. Piesa „România mea”, interpretată de Minodora, Cream, Diana Bușcă și compusă de Costi Ioniță riscă să fie descalificată. ”De fiecare dată un român vorbește frumos despre țara lui, face un proiect extraordinar, trebuie să existe un astfel de fenomen o reacție de a denigra”, spune artistul. 

Melodia lui Costi Ionită  a fost lansată în urmă cu 18 ani, iar acest lucru ar fi fost împotriva regulamentului. Piesele înscrise în concurs nu trebuie să fie lansate înainte de 1 noiembrie.

După ce Cezar Ouatu și compozitorul său, Mihai Alexandru,  au lansat un scandal la Eurovision, fiind nemulțumiți de comentariile făcute de jurat, Costi Ioniță este în centrul unei noi divergente. Artistul a reacționat pe rețelele de socializare și a spus  că i se pun intenționat bețe în roate.

”Un fenomen de denigrare”

Melodia compusă de Costi Ioniță a stârnit criticile din cauza asemănării între această melodie și o alta compusă de Costi Ioniță acum 10 ani. Reprezentanții Eurovision au anunțat că melodia nu va fi descalificată. Imediat, Costi Ioniță a reacționat.

„Mă bucur că s-a rezolvat problema de la Eurovision și aceasta datorită faptului că există un juriu și o comisie de specialitate extraordinară, muzicieni și muzicologi desăvârșiți care au decis, dar vreau să atrag atenția asupra unui alt fapt și anume că de fiecare dată un român vorbește frumos despre țara lui, face un proiect extraordinar, laudă valorile românești, laudă acest popor trebuie să existe un astfel de fenomen o reacție de a denigra, de a te duce în derizoriu. Poate o fi o conspirație”, a spus Costi Ioniță.

”Putem să fim pe ultimul loc”

Costi Ioniță a adăugat ca va fi fericit dacă piesa lui va fi cea care va reprezenta România la Eurovision, la Torino.

„Trebuie să existe o reacție din partea nu știu cui de a denigra acest lucru, de a te duce în derizoriu, de a ne da în cap. Nu știu, poate o fi o conspirație. Nu cred în conspirații, dar iată că se întâmplă. De fiecare dată, de 30 de ani, când un român sau un grup de români patrioți vor să vorbească despre țara lor, se întâmplă astfel de fenomene, e ciudat.

Vreau să mai spun un lucru. Și dacă ajungem la Eurovision, la Torino, și mergem cu un astfel de mesaj și vorbim despre România noastră frumoasă (…) e de ajuns. Putem să fim pe ultimul loc.”, a spus Costi Ioniță.

România va participa în cea de-a doua semifinală, programată pentru joi, 12 mai, alături de alte 17 ţări precum Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda.

Italia va găzdui cea de-a 66-a ediţie a concursului, după victoria de anul trecut a trupei italiene de rock Maneskin la Rotterdam.

citește și...