Scandal la Eurovision! Cezar Ouatu, atac la adresa competiției. ”O selecție națională extrem de slabă”

14.02.2022, 13:15

Un nou scandal s-a iscat la selecția Eurovision România. În semifinala care a avut loc pe 12 februarie 2022 un conflict a avut loc între unul dintre membrii juriului, Cristian Faur, și Mihai Alexandru, compozitorul piesei lui Cezar Ouatu, „For everyone”. Mai mult, artistul Cezar Ouatu mărturisește că este dezamăgit în urma experienței Eurovision de anul acesta. De la ce s-a declanșat situația tensionată! 

Cristian Faur și compozitorului lui Cezar Ouatu au lansat un scandal de proporții, după ce au postat pe rețelele de socializare mesaje dure. În semifinala de pe 12 februarie au avut loc un schimb de replici aprinse între Cristian Faur, membru al juriului și Mihai Alexandru, compozitorul lui Cezar Ouatu.

Conflictul a pornit în momentul în care juratul Cristian Faur s-a arătat nemulțumit de piesa „For Everyone’, cu care Cezar Ouatu a participat la semifinală. Juratul a criticat melodia aleasă de artist și compozitorul acestuia și ar fi considerat că  nu este suficient de bună pentru acest concurs.

Scandal la Eurovision

Primul care s-a revoltat a fost Mihai Alexandru, compozitorul lui Cezar Ouatu, care a lăsat de înțeles că a fost criticat fără motiv.

„S-au răcorit oamenii. M-au desființat, deși nu cred că le-a cerut nimeni asta. Și-au vărsat tot amarul strâns în ei de atâta timp. Bine că nu mi-au tras și o palmă, am scăpat ieftin”, a scris Mihai Alexandru pe Facebook.

Cezar Ouatu: Am fost doar o parte interesantă, care a dat bine la număr

Cezar Ouatu a continuat și și-a exprimat părerea cu privire la competiția Eurovision, subliniind că a făcut parte dintr-o selecție extrem de slabă din toate punctele de vedere. Am fost doar o parte interesantă, care a dat bine la număr”, spune artistul. Mai mult, solistul spune că are încredere că piesa sa For Everyone va avea succes în toată lumea.

„Mulțumesc pentru susținerea la Eurovision România! Sincer, mă simt mai ușurat că s-a oprit totul aici, că am ieșit din tot acest circ social media și nu numai, contrar răutăților gratuite din partea unor “fani” cum că totul e blat, că eu voi câștiga datorită unor relații de prietenie cu cei din juriu, etc …

Iată dragilor că am fost doar o parte interesantă, care a dat bine la număr, într-o selecție națională Eurovision extrem de slabă din toate punctele de vedere. Acest val al “tineretului” din finală mă bucură și era clar de la început ce-și doreau cei din delegația TVR1 l.

A fost o experiență personală foarte frumoasă! Piesa ”For Everyone” cu siguranță va continuă să răsune în concertele mele din toată lumea! Mulțumesc Mihai Alexandru! Dezamăgit total în schimb de ceea ce se va întâmpla la Torino!”,  a scris Cezar Ouatu pe rețelele de socializare.

 

La Eurovision 2022 România, 20 de artişti au concurat în seara de 12 februarie pe scena Selecţiei Naţionale Eurovision 2022: Alex Parker & Bastien – „All this love”, Andra Oproiu – „Younique”, Andrei Petruş – „Take me”, ARIS – „Do Svidaniya”, Cezar Ouatu – „For everyone”, Cream, Minodora, Diana – „România mea”, Dora Gaitanovici – „Ana”, E-an-na – „Malere”, Eliza G – „The other half of me”, Eugenia Nicolae feat. Cazanoi Brothers – „Doina”, Gabriel Basco – „One night”, Kyrie Mendél – „Hurricane”, Mălina – „Prisoner”, MOISE – „Guilty”, Oana Tăbultoc – „Utopia”, Petra – „Ireligios”, VANU – „Never give up”, Vizi Imre – „Sparrow”, WRS – „Llamame”.

Juriul, format din Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Randi, Cristi Faur şi Adrian Romcescu, a ales 10 piese care s-au calificat mai departe în ultima etapă a competiţiei.

În finala din 5 martie, juriul şi telespectatorii vor desemna artistul care ne va reprezenta la etapa internaţională de la Torino, care se va desfăşura în luna mai.

Artiștii calificați în finală

  • Alex Parker & Bastien – All this love
  • Andrei Petruş – Take me
  • Cream, Minodora, Diana – România mea
  • Petra – Ireligios
  • Kyrie Mendél – Hurricane
  • MOISE – Guilty
  • Gabriel Basco – One night
  • VANU – Never give up
  • WRS – Llamame
  • Dora Gaitanovici – Ana

România va participa în cea de-a doua semifinală, programată pentru joi, 12 mai, alături de alte 17 ţări precum Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda.

Italia va găzdui cea de-a 66-a ediţie a concursului, după victoria de anul trecut a trupei italiene de rock Maneskin la Rotterdam.

citește și...