Mihai Mărgineanu, despre cum a ajuns pilot comercial. ”Problema era mărișoară: costa vreo 8000 de euro și dura destul de mult”

26.03.2022, 14:56
Mihai Mărgineanu, despre cum a ajuns pilot comercial. ”Problema era mărișoară: costa vreo 8000 de euro și dura destul de mult”
Mihai Mărgineanu, despre cum a ajuns pilot comer comercial. ”Problema era mărișoară: costa vreo 8000 de euro și dura destul de mult”

Binecunoscutul artist Mihai Mărgineanu, în vârstă de 52 de ani, a dezvăluit cum a ajuns să își înfrângă teama de zbor și să devină pilot comercial. ”Problema era mărișoară: costa vreo 8000 de euro și dura destul de mult. Și ăsta era doar începutul. Am intrat în școală și n-am mai ieșit de atunci”, a spus acesta.

Mihai Mărgineanu este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România. Mihai Mărgineanu joacă și în serialul de mare succes ”Las Fierbinți”, unde interpretează rolul Ardiles.  În plan personal, Mihai Mărgineanu este căsătorit cu Andreea și are doi copii.

Pe lângă activitatea artistică, Mihai Mărgineranu este și pilot comercial. Despre cum și-a învins teama de zbor și despre cum a ajuns pilot a dat detalii acesta pentru revista Viva.

Mihai Mărgineanu, despre cum a ajuns pilot comercial. ”Mi-am dat seama că, dacă alegeam asta, trebuia să renunț la tot ceea ce făceam cu mare drag”

”Totul a început din frica de zbor. Mi se părea că cei mai frumoși oameni sunt ăia care zboară, pentru că eu îmi făceam 300 de cruci pe minut, de la decolare până la aterizare. Și eram terifiat de avioanele de linie în care mai călătoream din când în când și cât mai rar posibil. După care… s-a ivit ocazia: puteam învăța să zbor cu un avion, la o școală de zbor privată, Școala de Aviație Comercială de la Tuzla, „Tudor Greceanu”. Problema era mărișoară: costa vreo 8000 de euro și dura destul de mult. Și ăsta era doar începutul. Am intrat în școală și n-am mai ieșit de atunci. Pentru că am deschis o ușă către o lume superbă și plină de pasiune. O lume cu oameni mult mai frumoși decât în orice alt domeniu. Unii sunt mai frumoși decât mulți frumoși din lumea artistică”, a povestit Mihai Mărgineanu.

”După ce am luat PPL – prima licență către ATPL (airline transport pilot licence) – mi-am dat seama că nu mă voi mai opri din învățat până nu se termină tot „învățatul” de pe lume. Atunci mi-am propus să fac din „zburat un motiv de a se îndrăgosti soția mea din nou (de mine, evident). Numai că, deși a zburat de multe ori cu mine la manșă, ea nu este atât de impresionată de asta. Exact ca Shania Twain: „OK, and you are Brad Pitt. So what?!”. Inițial, voiam să merg la BlueAir, pentru care am un respect deosebit, dar cu tristețe mi-am dat seama că, dacă alegeam asta, trebuia să renunț la tot ceea ce făceam cu mare drag: muzică, film, spectacole, să renunț la trupa mea, care îmi este a doua familie, și… să intru în „armată”. N-am putut să iau o decizie. Între timp, am făcut 52 de ani și e mai greu să lucrezi cu unul care nu prea se mai impresionează de la o floare cu care nu se face primăvară. Am cotit-o către F. I. (adică, flight instructor)”, a adăugat acesta.

citește și...