Cum a ajuns Constantin Diță, Giani din ”Las Fierbinți”, la Actorie. ”Am luat nota 1 şi-am picat”

04.05.2021, 12:10
Cum a ajuns Constantin Diță, Giani din ”Las Fierbinți”, la Actorie. ”Am luat nota 1 şi-am picat”
Cum a ajuns Constantin Diță, Giani din ”Las Fierbinți” la Actorie. ”Am luat nota 1 şi-am picat”

Constantin Diță, Giani din ”Las Fierbinți”, a dezvăluit cum a ajuns la Actorie.

Costi Diţă, în vârstă de 40 de ani, care îl interpretează pe Giani încă din anul 2009, de la primul sezon al serialului ”Las Fierbinți”, a făcut dezvăluiri despre viața și cariera sa într-un interviu pe care l-a acordat pentru publicația Formula AS.Acesta a povestit cum a ajuns să dea examen la Actorie.

”Deci, într-a XI-a şi a XII-a am trăit într-un haos total, în care eu nu aveam niciun „vreau”. Că, ştii, copiii şi ado­lescenţii spun „Vreau să devin doc­tor/ cân­tăreţ/vedetă etc.” Ei, eu nu voiam nimic şi nu aveam nicio di­recţie. Aşa am terminat liceul: într-un total nimic. Îţi dai seama cât de în­grijoraţi erau bieţii mei părinţi, al căror unic copil sunt. În plus, tot atunci m-am şi îndrăgostit pentru pri­ma oară, îndrăgostit de-adevăratelea, şi, brusc, am decis că viaţa mea, aşa cum arăta atunci, era tot ce îmi doream: mun­ceam (am lucrat pe la supermarket-uri şi pe la alte ma­gazine, pe la o pizze­rie…) şi iubeam. Şi gata: acolo vo­iam să mă opresc! Dar mama n-a renunţat la copilul ei şi, din senin, după ce-am absolvit li­ceul, a venit la mine şi mi-a zis: „Costi, te duci şi dai admitere la Actorie!””, a povestit el.

Cum a ajuns Constantin Diță, Giani din ”Las Fierbinți” la Actorie. ”Credeam că actoria e așa pentru elite”

”E adevărat c-o aveam pe-asta cu po­ves­titul, treaba asta îmi ieşea foarte bine, în sensul că eram credibil şi captam atenţia, inclusiv dacă po­vesteam un film pe care nu-l văzusem, ci doar îl auzisem, tot povestit. Dar nu mă gândisem ni­ciodată la posibilitatea de a mă face actor. Cre­deam că actoria e aşa, pentru elite şi pentru oameni cu posibilităţi, nu pentru un puşti ca mine, sărac şi din Pantelimon, de „după blocuri”. În orice caz, când mama a sărit cu ideea asta, mie nu mi-a con­venit: de ce să-mi complic viaţa? Aşa că am contra­carat cu o idee de-a mea, à la Giani: i-am zis mamei că m-am dus la şcoală, dar că perioada înscrierilor se încheiase deja. Dar după un an, mama, o femeie extrem de ageră şi care se prinde imediat la „ma­ne­vrele” mele, a revenit, de data asta înarmată cu o broşură, în care erau înşirate toate facultăţile, cu toate perioadele de înscriere. În plus, mi-a zis să mă duc mai întâi la o facultate particulară, fiindcă examenul se dădea înainte de cel de la UNATC, astfel încât să mi se dubleze şansele. N-am mai avut ce să fac! M-am înscris la particulară şi m-am dus la examen. Atunci s-a produs declicul!”, a mai dezvăluit Costi Diță.

Acesta a explicat prin ce a trecut până a fost admis la facultate.

”Problema a fost că m-am dus la admitere pe principiul că mer­geam acolo, la şcoala aia, tocmai ca şcoala să mă înveţe să fiu actor. Nici nu mi-a trecut prin minte că ar fi trebuit să am nişte cu­noş­tinţe în domeniu, că ar fi trebuit să mă pre­gă­tesc într-un fel. Pe scurt, am ajuns în faţa co­mi­siei, am mitraliat o poezie aşa, pe nerăsu­flate, fără intonaţie, fără nimic, am luat nota 1 şi-am picat. Însă, după ce-am ieşit din sală, a venit după mine doamna Bianca Zurovski, că­reia îi sunt recunoscător, şi mi-a zis: „Pregă­teş­te-te pentru la anu’, că e ceva aco­lo. E clar că poţi, e clar că eşti talentat, dar pregăteş­te-te şi mai încearcă o dată”. Cu­vintele astea mi-au dat un curaj uriaş! Când am ajuns acasă şi tata m-a întrebat ce-am făcut, i-am spus „N-am luat, dar o să dau pâ­nă iau!” şi am avut aşa, o hotărâre, şi aşa, o lumină în privire, că, în clipa aia, ai mei s-au liniştit: şi-au dat seama că, în sfârşit, îmi gă­sis­em dru­mul. În anul ur­mător, m-am dus din nou la examen şi iar am făcut-o lată. Mă pre­gătisem cu po­ezii, dar uitasem com­pletamente că tre­buia să prezint şi un monolog. Dom­nul Constantin Co­dres­cu a crezut că-mi bat joc de comisie şi… era clar că iar n-aveam să intru. Dar a intervenit doam­na Micheta Juvara, care-a zis: „Daţi-i notă de tre­cere, că-l iau la mi­ne-n clasă!” Fără dânsa, cine ştie dacă se mai ale­gea ceva de Costi!”, a încheiat el.

citește și...