Adda, despre afecțiunea de care suferă. ”Poți să îți pierzi cunoștința câteva secunde, poți să te sufoci în somn”

09.12.2021, 11:43
Adda, despre afecțiunea de care suferă. ”Poți să îți pierzi cunoștința câteva secunde, poți să te sufoci în somn”
Adda, despre afecțiunea de care suferă. ”Poți să îți pierzi cunoștința câteva secunde, poți să te sufoci în somn”

Ada Alexandra Moldovan, cunoscută profesional ca Adda, a făcut declarați despre problema de sănătate cu care se confruntă. Artista, în vârstă de 29 de ani, a dat detalii despre starea sa de sănătate la emisiunea pe care Teo Trandafir o modserează la postul de televiziune Kanal D. ”Poți să îți pierzi cunoștința câteva secunde, poți să te sufoci în somn”, a mărturisit cântăreața.

Adda a fost prezentă în platoul emisiunii ”Teo Show”, de la Kanal D.  Artista a vorbit despre problemele sale de sănătate. Cântăreața a fost diagnosticată cu dermografism, afecțiune cunoscută şi sub numele de urticarie dermatografică, și din acest motiv are erupții pe piele. Acesta ține un regim foarte strict.

“Este o problemă destul de vizibilă, se poate întâmpla oricând să am erupții mari pe piele sau să mi se umfle fața și atunci e mai greu să mă ascund. Vreau să afle cât mai multă lume despre această afecțiune, care este nouă și nu are tratament. Se numește “urticarie dermatografică” și “toleranță la histamină”, care este destul de nasoală”, a explicat Adda, notează wowbiz.ro.

Adda, despre afecțiunea de care suferă. ”În aprilie a fost nasol pentru că făceam aproape zilnic și stai cu frica aia mereu că îți crește ceva în gât”

”Poate apărea prurit, tahicardie, amețeală, poți să îți pierzi cunoștința câteva secunde, poți să te sufoci în somn, dacă faci edeme. Eu nu am mai făcut de vreo două luni deloc. În aprilie a fost nasol pentru că făceam aproape zilnic și stai cu frica aia mereu că îți crește ceva în gât. Se poate vindeca, dar nu prin metode tradiționale. (…) Am această afecțiune de mică și dacă știam, o puteam ține sub control”, a mai spus cântăreața.

“Cea mai importantă parte o reprezintă sufletul. Nu trebuie să manifești emoții puternice. Eu încerc să mă descurc cum pot, să respir, să rămân prezentă, să nu îmi fac foarte multe filme, pentru că atunci se amplifică stările de anxietate. (…) Această afecțiune este, din păcate, din ce în ce mai întâlnită… Poate apărea și dacă nu ai predispoziție genetică să pățești asta, dacă nu ai un stil de viață sănătos, dacă iei foarte multe pastile”, a completat Adda.

citește și...