Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară începe să-și revină! Viața sopranei nu mai este în pericol și va fi externată 

13.06.2020, 14:46
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară începe să-și revină! Viața sopranei nu mai este în pericol și va fi externată 
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară începe să-și revină! Viața sopranei nu mai este în pericol și va fi externată 

Vești bune în cazul mezzopranei Maria Macsim Nicoară! Artista a ieșit din comă și dă semne că și-ar reveni. Ea este internată de mai bine de o lună la spitalul de Neurochirurgie din Iași, iar curând va fi externată și dusă la într-o clinică de recuperare neurologică.

Medicii mărturisesc că soprana va avea nevoie de o lungă perioadă de recuperare pentru a povesti ce s-a întâmplat cu adevărat în propria casă.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară va începe recuperarea

Maria Macsim Nicoară a ajuns la spital în stare gravă pe 10 mai, după ce ar fi suferit un accident casnic în casă. Soțul ei, Codrin Nicoară, a mărturisit autorităților că femeia a consumat alcool și a căzut pe scările din locuință.

‘Pacienta va fi transferată la Spitalul de Recuperare din Iași, unde va urma o perioadă de recuperare neuromotorie. Se observă o ameliorare ușoară a stării sale de sănătate’, a precizat dr. Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, pentru bzi.ro.

Ce spun doctorii despre șansele de recuperare

‘Am avut o discuție cu medicii de la Spitalul de Neurochirurgie. Pacienta ar putea fi transferată la noi, am rezervat un loc, însă nu știm când se va face transferul. Starea ei de sănătate se poate modifica. Pacienta va fi transferată pentru recuperare neurologică. Nu am văzut pacienta, nu am analizat starea ei de sănătate ca să mă pot pronunța în momentul de față’, a spus și dr. Bogdan Ignat, șeful secției de Neurologie din cadrul Spitalului de Recuperare Iași.

Când a fost adusă la spital, doctorii nu îi dădeau nicio șansă de supraviețuire sopranei, însă acum lucrurile s-au schimbat radical. Aceasta a început să miște membrele superioare și inferioare pe partea dreaptă, clipește și respiră fără aparate.

Maria Macsim Nicoară avea probleme în căsnicie

Maria Macsim Nicoară a stat o bună perioadă de timp în comă, iar leziunile suferite i-au cauzat probleme mari.

Solista a ajuns cu traume multiple la spital în dimineața zilei de 10 mai, la 8 ore după ce a fost lăsată de agonizeze de soțul ei. Soacra sa a fost cea care a alertat autoritățile. Se pare că relația dintre Maria Nicoară și partenerul ei nu era una tocmai bună. Anchetatorii au deschis un dosar in rem pentru tentativă de omor.

citește și...