Maria Macsim Nicoară a ieșit de la terapie intensivă! Ce șanse are să se recupereze: ‘Trebuie să învețe să meargă, să vorbească’

09.06.2020, 17:11
Maria Macsim Nicoară a ieșit de la terapie intensivă! Ce șanse are să se recupereze: 'Trebuie să învețe să meargă, să vorbească'
Maria Macsim Nicoară a ieșit din starea critică 

A trecut o lună de când mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a ajuns la spital în stare gravă! Medicii au fost rezervați în privința șanselor ei de supraviețuire, însă acum vin cu vești îmbucurătoare despre starea ei de sănătate.

Maria Macsim Nicoară a fost transferată de la Secția de Terapie Intensivă într-un salon. Cu toate acestea, recuperarea ei neuromotorie va fi extrem de dificilă și va dura mult până ce va putea să spună ce s-a întâmplat cu adevărat pe 9 mai. În plus, specialiștii susțin că Maria va trebui să ia viața de la zero.

Maria Macsim Nicoară a ieșit din starea critică

Artista respiră singură acum, însă doctorii trebuie să trateze și traumatismele grave pe care aceasta le-a avut când a fost internată în spital.

‘Pacienta a fost transferată din clinica de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), într-un salon. În acest moment, riscul vital nu mai există, însă pacienta se află într-o stare neuro-vegetativă. Respiră singură, însă partea dreaptă este paralizată. Va rămâne la Spitalul de Neurochirurgie pentru o perioadă. Mai apoi, ea va fi transferată la un spital de recuperare. De regulă, pacienții noștri sunt trimiși la Spitalul de Recuperare Iași.

Dar respectăm dorința familiei, în cazul în care se solicită transferul la o altă clinică de recuperare. Totuși, va fi vorba despre o recuperare dificilă. Pacienta trebuie să ia totul de la zero! Trebuie să învețe să meargă, să vorbească… După șase luni putem discuta despre o intervenție chirurgicală de cranioplastie. Până atunci, ea trebuie să se recupereze!’, a declarat luni dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu’, pentru BZI.

A fost lăsată să zacă o noapte întreagă

Maria Macsim Nicioară a ajuns în stare critică la spital pe 10 mai, la 8 ore după ce ar fi suferit un accident casnic în vila unde locuia cu soțul său, pianistul Codrin Nicoară. Cea care a sunat la 112 a fost soacra ei, care a constatat că solista era în stare gravă.

La scurt timp după incident, au apărut informații conform cărora soprana nu se mai înțelegea deloc cu partenerul său, iar acesta o umilea frecvent.

‘Relația pe care o avea cu Codrin Nicoară, soțul ei, nu era deloc așa cum părea. Certurile erau la ordinea zilei, iar mezzosoprana ajunsese practic sursa de venit a bărbatului. Lunar încasa o sumă frumușică, de peste 10.000 de lei. Pentru Codrin Nicoară asta însemna foarte mult, practic era sursa lui de venit’, a precizat o persoană apropiată familiei pentru BZI.

citește și...