Metroul nu va circula în noaptea de Revelion. Anunțul făcut de Metrorex

31.12.2020, 12:43
Metroul nu va circula în noaptea de Revelion. Anunțul făcut de Metrorex
Metroul nu va circula în noaptea de Revelion. Anunțul făcut de Metrorex

Metrourile nu vor circula în noaptea dintre ani. Anunțul a fost făcut de Metrorex.

“Metrorex informează publicul călător că în contextul prelungirii stării de alertă la nivel național cauzată de pandemia cu coronavirus și în conformitate cu dispozițiile legale – H.G. nr. 1065/11.12.2020, în noaptea de 31 decembrie 2020/01 ianuarie 2021, trenurile de metrou nu vor circula”, transmite Metrorex.

În zilele de 1, 2 și 3 ianuarie 2021, trenurile de metrou vor circula pe toate magistralele la un interval de 9 minute, conform graficelor pentru zilele de week-end și sărbători legale. În caz de necesitate, vor fi disponibile cinci trenuri care vor fi introduse suplimentar.

Restricții de Revelion

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, recomandă românilor să evite petrecerile de Revelion. În starea de alertă, deplasările sunt permise până în ora 23:00.

„Pare ciudat ce spun, dar chiar dacă ai invitat pe cineva, să se poartă mască, dar nu s-a pus o limită de persoane aici. Petrecerile, aniversările şi sărbătorile sunt interzise. Dacă cineva totuşi riscă şi vrea să facă ceva în interiorul domiciliului, atunci pe răspunderea lui face acest lucru. Noi nu putem să mergem să spunem că interzicem ceva în interiorul domiciliului. Sunt convins că unii vor ieși în fața blocului, dar să iasă cu mască. Deci, nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil. Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, potrivit b1.ro.

Și președintele României, Klaus Iohannis, i-a atenționat pe cei care vor să petreacă de Revelion că riscă sancțiuni dure. „Trebuie să avem grijă și să respectăm restricțiile. Toate restricțiile rămân în vigoare de Anul Nou. Măsurile sunt gândite pentru a ne proteja de boală, ele trebuie respectate. Există dispozitive suplimentare pregătite de MAI pentru cei care nu înțeleg de vorbă bună, ei vor fi sancționați”, a precizat șeful statului.

 

citește și...