Ce spune Raed Arafat despre noi restricții de Revelion: ‘Noua tulpină COVID-19 a început să apară şi în alte ţări’

25.12.2020, 19:27
Ce spune Raed Arafat despre noi restricții de Revelion: 'Noua tulpină COVID-19 a început să apară şi în alte ţări'
Ce spune Raed Arafat despre noi restricții de Revelion

După 10 luni de la primul caz confirmat cu COVID-19 la noi în țară, prima tranșă de doze cu vaccinul anti-coronavirus a ajuns în România, în prima zi de Crăciun.

Raed Arafat, șeful DSU, alături de şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, au asistat la sosirea primelor 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 în România, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Primul pacient care se va vaccina este un doctor de la Institutul Matei Balș din Capitală.

Raed Arafat, despre noi restricții de Revelion

Raed Arafat a ținut și o conferință de presă, după ce vaccinurile au ajuns în țară. Acesta a ținut să precizeze că momentan nu există discuții pentru impunerea unor noi măsuri sanitare suplimentare.

În plus, a îndemnat populația să respecte măsurile de siguranță, pentru că acestea previn răspândirea chiar și a noii tulpini coronavirus.

‘Nu avem discuţii despre condiţii suplimentare, dar sper ca lumea să respecte, de Anul Nou, de Revelion, restricţiile care există deja. Noua tulpină a început să apară şi în alte ţări, dar nu cred că este evitabil să apară şi la noi, probabil, dar important este să respectăm măsurile actuale, pentru că acestea previn răspândirea inclusiv a noii tulpini’, a declarat Raed Arafat.

Valeriu Gheorghiță a afirmat că prima persoană care se va vaccina anti-COVID în țara noastră va fi un cadru medical.

‘Noi, ca strategie, am prevăzut în prima etapă personalul medical și personalul din domeniul asistenței sociale. Drept urmare, prima persoană va fi un cadru medical din cele 10 unități medicale, care vor primi primele doze de vaccin’, a declarat Valeriu Gheorghiță la DIGI24.

citește și...