Mesajul emoționant al lui Sorin Bontea după ce Ionuț Belei a câștigat trofeul ‘Chefi la cuțite’

17.12.2020, 15:03
Mesajul emoționant al lui Sorin Bontea după ce Ionuț Belei a câștigat trofeul 'Chefi la cuțite'
Mesajul emoționant al lui Sorin Bontea după ce Ionuț Belei a câștigat trofeul 'Chefi la cuțite'

Miercuri seară, 16 decembrie, a avut loc finala ‘Chefi la cuțite’, sezonul 8! Ionuț Belei din echipa dungilor, condusă de Sorin Bontea, a reușit să câștige marele premiu de 30.000 de euro. 

După ce Ionuț Belei a ieșit învingător, chef Sorin Bontea i-a transmis acestuia un mesaj emoționant. Tânărul de 26 de ani a preparat cel mai gustos desert.

Juriul format din 11 chefi de top din România a dat punctaj maxim desertului preparat de Ionuț Belei. Tânărul din Cluj a plecat acasă cu premiul de 30.000 de euro.

Ionuț Belei a făcut parte din echipa lui Sorin Bontea

Ionuț Belei a fost ajutat de Maxim, Vlăduţ Manoliu, Robert Vasiliu (Ragnar Vikingul), Coca Nicolae Eupsihie și Cătălin Rizea.

Sorin Bontea, chef-ul care l-a îndrumat pe Ionuț Belei pe toată perioada competiției, a transmis un mesaj surprinzător pe rețelele de socializare.

Sper să aveți ocazia să gustați din preparatele făcute de @ionutgeorgelbelei . Așa veți înțelege de ce băiatul ăsta pur și simplu strălucește în bucătărie. Felicitări, Ionuț! Felicitări și mulțumiri echipei care l-a ajutat să câștige această finală: @rizea_catalin88 , @maximpaull @vasiliu.roberrt , @chefmanoliu, Coca. Vă mulțumesc pentru toate mesajele, indiferent cum au fost ele. Am simțit cum ați trăit acest sezon alături de noi, am simțit atașamentul pentru concurenți și cât ați fost de implicați în fiecare ediție. Multumesc! Ne vedem in sezonul urmator.”, a scris Bontea pe Instagram, în dreptul imaginilor cu Ionuț Belei.

De asemenea, Sorin Bontea a dezvăluit că Ionuț Belei a fost unul dintre cei mai buni concurenți din toate cele 8 sezoane ‘Chefi la cuțite’.

‘Băieții care au fost în echipele mele au fost buni, toți cei care au gătit până acum, problema a fost că nu au fost atât de constanți. Ionuț a fost foarte constant, a gătit bine, mereu, nu știu cum a reușit, dar de fiecare dată a gătit impecabil. Ionuț a fost foarte bun, a fost senzațional. E născut să gătească, sincer. În continuare trebuie să gătească și să nu dea nimănui ce n-ar mânca el’, a mărturisit Chef Sorin.

Ce a gătit Ionuț Belei în finala ‘Chefi la cuțite’

Pentru marea finală, Ionuț Belei a preparat trei delicii culinare. A început cu aperitivul, format din Quenelle de homar aromatizat cu spumă de lime, gel de lime, coriandru și unt caramelizat.

Felul doi a fost Monkfish (pește undițar) cu medley de legume, piure de lobodă și veloute de caviar. Desertul a fost cel care i-a adus premiul cel mare la ‘Chefi de cuțite’. Nougat Mousse cu brittle de caramel sărat, fructe și spumă de grenadină, a fost cel mai apreciat de cei 11 chefi.

citește și...