Ionuț Belei a câștigat ‘Chefi la cuțite’, sezonul 8! Povestea impresionantă a tânărului de 26 de ani

16.12.2020, 23:58
Ionuț Belei a câștigat 'Chefi la cuțite', sezonul 8! Povestea impresionantă a tânărului de 26 de ani
Ionuț Belei a câștigat 'Chefi la cuțite'

Ionuț Belei a câștigat ‘Chefi la cuțite’ Miercuri seară, 16 decembrie, a avut loc finala emisiunii culinare de la Antena 1. Tânărul de 26 de ani a făcut parte din echipa dungilor a lui Sorin Bontea. 

În ediția de miercuri seară, Maria Șandru, Ionuț Belei și Roxana Blenche și-au măsurat forțele în bucătăria ‘Chefi la cuțite’, dar unul singur a fost ales câștigătorul „Chefi la cuțite” 2020, sezonul 8.

Ionuț Belei a câștigat ‘Chefi la cuțite’, sezonul 8! Concurentul are o experiență culinară impresionantă și a demonstrat, de-a lungul competiției, că știe să gătească cele mai sofisticate preparate.

Ionuț Belei, marele câștigător ‘Chefi la cuțite’

Încă din audiții, Chef Sorin Bontea i-a oferit acestuia cuțitul de aur care l-a trimis direct în echipe. Ionuț Georgel Belei s-a reîntors în țară, din Germania, unde lucra ca bucătar de mai bine de cinci ani. El este originar din Gura Humorului.

Cei trei concurenți care au intrat în finala ‘Chefi la cuțite’ au fost Ionuț Belei din echipa lui Sorin Bontea, Maria Șandru, tot din echipa lui chef Sorin Bontea, și Roxana Blenche din echipa lui Florin Dumitrescu.

În cel de-al optulea sezon al show-ului culinar, Cătălin Scărlătescu nu a avut niciun concurent din echipa lui în marea finală ‘Chefi la cuțite’.

Ionuț Belei a câștigat ‘Chefi la cuțite’, sezonul 8! Tânărul de 26 de ani a reușit să câștige cu un desert din nougat cu caramel sărat şi fructe. Degustarea a fost făcută de chefi celebri din România.

Ionuț Belei i-a învins pe Maria Șandru și Roxana Blenche

Pe lângă desert, preparatul final al competiției, cei trei concurenți, Ionuț, Maria și Roxana, au mai avut de executat încă două feluri de mâncare. Finaliștii ‘Chefi la cuțite’ au avut posibilitatea să-și aleagă ajutoare din rândul foștilor colegi, concurenții eliminați de-a lungul edițiilor show-ului culinar de la Antena 1.

Roxana Blenche a avut o reacție complet neașteptată când a aflat că nu este câștigătoarea sezonului 8 ‘Chefi la cuțite’.

‘Îl felicit pe Ionuț. A fost și este un bucătar extraordinar. A fost un adversar de temut. Asta este o competiție, nu trebuie să fim triști. Nu trebuie să fim triste nici eu, nici Maria. Trebuie să fim la fel de pozitive fiindcă am ajuns până în finală, am fost toți trei în finală. Da, a câștigat Ionuț, dar și eu mă simt o câștigătoare din simplul fapt că am ajuns până aici’, a dezvăluit Roxana Blenche, la scurt timp după aflarea câștigătorului competiției.

În schimb, Maria Șandru a spus că Ionuț Belei nu ar fi meritat să câștige, fiindcă nu a prezentat o rețetă nouă la proba desertului.

Cum a ajuns să gătească în Germania

Ionuț Belei s-a apucat să gătească în urmă cu 7 ani, după ce a ajuns în Germania. Deși avea experiență ca ospătar, Ionuț Belei nu putea lucra pentru că nu cunoștea limba. A început să spele vasele în bucătării, iar în timp a deprins meseria de la bucătari experimentați.

‘Trebuia să merg în construcții, eu am diploma de tehnician în instalații electrice, sunt electrician. Am plecat în construcții, trebuia să mă duc la spart zidul, la dat cu barosul. Când am ajuns acolo, unde mi s-a zis să dorm nu era pat, nu era nimic, era igrasie peste tot, era totul vraiște, nu erau geamuri…M-a luat plânsul, m-am pus pe o bancă și m-a luat plânsul, am zis că Germania nu mă vrea’, mărturisea Ionuț Belei, la audițiile ‘Chefi la cuțite’.

citește și...