Mesajul dur al Mirelei Vaida despre începerea școlilor. Mama vedetei este învățătoare

29.08.2020, 11:05
Mesajul dur al Mirelei Vaida despre începerea școlilor. Mama vedetei este învățătoare
Mesajul dur al Mirelei Vaida despre începerea școlilor. Mama vedetei este învățătoare

Mirela Vaida, prezentatoarea emisiunii ”Acces Dircet”, de la Antena 1, este îngrijorată de începerea școlii, cu atât mai mult cu cât mama sa este învățătoare.

Mirela Vaida a transmis, pe contul său de socializare, un mesaj în care îăși spune foarte clar părerea despre începerea școlii în plină pandemie de coronavirus. Vedeta este îngrijorată pentru mama ei, care este învățătoare și care mai are doi ani până la pensie.

Mirela Vaida a explicat care sunt motivele sale de îngrijorare.

”Mama mea e învățătoare la o școală generală din Iași! De 41 ani predă elevilor de școala primară! Mai are 2 ani și iese la pensie! Actuala serie de elevi este ultima din cariera ei! Pe 14 septembrie vor începe clasa a III-a. În fiecare an, pe vremea asta, fremăta de nerăbdare și de emoție pentru noul an! Abia aștepta să își pregătească clasa, să aranjeze băncile, să scrie pe tablă “Bine ați revenit la școală! Mult succes!” Anul acesta ceva s-a schimbat: Îi este FRICĂ!! Are 32 de elevi în clasă!! 32!!! Cum va împarți ea măștile copiilor care nu își permit să-și cumpere? Cum le va explică celorlalți că ei nu primesc și că vor trebui să-și cumpere singuri? Cum va face această diferență astfel încât să nu jignească pe nimeni? Cum le va interzice celor 32 de elevi de 9-10 ani să nu se îmbrățișeze, să nu se atingă, să nu se joace, când ei se reîntâlnesc după 6 luni de pauză? Cum se va asigura ea că fiecare copil se va spăla pe mâini, la toaletă, că se va șterge cu prosoape de unică folosință, că se va dezinfecta?”, a scris Mirela Vaida în mediul online.

”Și dacă va pleca și mamă la toaletă, să zicem, în pauză mare, și când se va întoarce își găsește clasă jucând “gramada cere vârf”, cine va răspunde? Ea, direcțiunea școlii, părinții? Va veni DSP-ul și îi va cere explicații? Va fi sancționată disciplinar? Și dacă un elev din clasă ei se va îmbolnăvi de COVID, Doamne ferește, cine e pasibil de răspundere? Ea, școala, tatăl și mama copilului? Și dacă un copil nu poartă masca pentru că nu va vrea, ea ce îi poate face? Cum îl obligă?

Să vă mai spun că va trebui să stea la școală în 2 schimburi, zilnic? Va preaă primilor 16 elevi de dimineață! Apoi, la prânz, intră în schimbul al doilea și va trebui să o ia de la capăt cu următorii 16! Și nu cred că va fi plătită pentru asta! Pentru că nu sunt bani pentru învățământ și educație! Nu au fost niciodată! Și chiar dacă nu sunt bani, ce profesor sau învățător ar putea alege doar o jumătate din numărul elevilor cărora să le predea, iar când vine restul de elevi, dăscălii să plece acasă?”, a completat vedeta.

”Cine va răspunde?”

Mirela Vaida își încheie mesajul dur punând o serie de întrebări privind lipsa normelor de siguranță în ceea ce privește redeschiderea școlilor.

”Când vă spun despre mama mea, mă gândesc, de fapt, la toți educatorii, profesorii și învățătorii care sunt responsabilizati peste măsură începând cu 14 septembrie!! Când vă povestesc despre mama, mă gândesc la copiii și cadrele didactice din mediul rural care au doar un WC turcesc în curte, fără apa curentă, fără săpun, fără dezinfectant, fără prosoape de unică folosință și fără măști!!

Pentru toți acești copii, cine, totuși, va răspunde? Pentru lipsa de norme, de reguli, de bani, de o strategie clară pentru redeschiderea în siguranță a școlilor, cine va răspunde? Mama mea și mama fiecărui copil în parte…?”, a mai spus vedeta TV.

citește și...