Mesajele vedetelor după moartea lui Petrică Mâțu Stoian. Niculina Stoican: ”Și doare atât de tare că-mi vine să urc în vârfu’ muntelui și să strig cât mă țin puterile”

07.11.2021, 10:51
Mesajele vedetelor după moartea lui Petrică Mâțu Stoian. Niculina Stoican: ”Și doare atât de tare că-mi vine să urc în vârfu’ muntelui și să strig cât mă țin puterile”
Mesajele vedetelor după moartea lui Petrică Mâțu Stoian. Niculina Stoican: ”Și doare atât de tare că-mi vine să urc în vârfu’ muntelui și să strig cât mă țin puterile”

Interpretul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit în data de 6 noeimbrie 2021, la vârsta de 61 de ani. Artistul, are se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Dispariția artistul a îndurerat lumea artistică din țara noastră. Numeroase vedete au transmis mesaje de condoleanțe.

Dispariția artistului de folclor Petrică Mâțu Stoian a îndurerat pe toată lumea. Numeroase vedete au transmis mesaje de condoleanțe.

”…….ar trebui să știu ce să spun, dar nu știu!!!.. Și golul ăsta pe care-l simt în suflet și în minte și tristețea asta care știu că n-o să-mi mai treacă niciodată !!!!… Și doare atât de tare că-mi vine să urc în vârfu’ muntelui și să strig cât mă țin puterile și glasul pe care l-am împărțit cu TINE!!!!.. Drum lin Petre!!!…Poate în altă lume vom cânta mai mult împreună!!!!..”, a scris Niculina Stoican în mediul online.

Mesajele vedetelor după moartea lui Petrică Mâțu Stoian. Iuliana Tudor: ”Nu vreau să cred! Nu pot să cred!”

Iuliana Tudor: ”Nu vreau sa cred! Nu pot sa cred… Petrică Mâțu Stoian…nu mai este… Drum bun, prieten drag…”.

”Dumnezeu sa va odihneasca in pace, Petrica Matu Stoian!  Am avut multe de invatat de la dvs inca de cand eram doar un copil… Ati fost si veti ramane o emblema a muzicii populare romanesti dar si un coleg apropiat al tatalui meu, alaturi de care ati fost si in momente frumoase si mai putin frumoase si sper ca acum v-ati intalnit in corul ingerilor! Se duc valorile rand pe rand si tara ne ramane mai saraca…?”, a transmis Anamaria Rosa, fiica regretatului artist Aurelian Preda.

Mirela Vaida: ”Dumnezeule!! Nu imi vine sa cred!! Tocmai am terminat spectacolul si, cand am iesit din scena, am aflat cumplita veste: Petrica Matu Stoian a murit! Sunt inmarmurita. Sunt socata! Aceasta fotografie este facuta de mine in urma cu 3 zile, cand am filmat editia de Revelion din platoul @acces_directoficial ‼️ Nu am cuvinte… Nu exista emisiuni speciale de Sarbatori la care Matu Stoian sa nu fi fost chemat! Era nemaipomenit, cu pofta lui de viata, cu graiul si portul lui din Izverna, de care era atat de mandru… Maestre, noi avem multe filmari zilele acestea si tu trebuie sa fii acolo!! Nu putem concepe ca nu mai esti! Tu umpli tot cu cantecele tale, cu glumele tale… este incredibil!! Dumnezeu sa te ierte, Matule!!”.

Mesajele vedetelor după moartea lui Petrică Mâțu Stoian.  Matiana Ionescu Căpitănescu: ”Sunt șocată”

Mariana Ionescu Căpitănescu: ”Nu pot să cred că nu mai este Petrică…Sunt șocată de această întâmplare…Doamne, ce tristețe în sufletul meu…Am fost tristă când te-ai pensionat și nu mai eram colegi în Ansamblu’, dar acum că ai plecat de tot, nu pot să accept…Petrică, o să-mi lipsești”.

Elena Merișoreanu: “Sunt șocată, nu mai am glas. Am vorbit cu el acum opt zile. Azi el mi-a trimis un mesaj de ziua mea. L-am sunat și cine mi-a răspuns mi-a spus că nu este într-o stare prea bună. Nu pot să cred că vorbesc despre el la trecut. Un coleg extraordinar. Niciodată nu am auzit că e bolnav. Nu mi-a spus că e bolnav. El și-a pierdut impresara de la Craiova. A murit. Spunea că, de când a murit femeia asta, nu mai e om. L-a șocat moartea ei, că era prea tânără. Nu pot să cred că el nu mai e printre noi. Niciodată omul ăsta nu s-a plâns că-l doare ceva”.

Maria Constantin: ”’Nu știu dacă mai pot spune ceva… Nana Petrică…drum lin către îngeri! R.I.P”.

Petrică Mâțu Stoian a murit la 61 de ani

Cântărețul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit în data de 6 noeimbrie 2021, la vârsta de 61 de ani. Artistul, are se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, starea pacientului era deja una gravă când a fost internat.

“Starea lui nu a fost deloc bună (…). Se ştie că există long-COVID-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului (…). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se supra-infecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. Din păcate, în şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos”, a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, doctorul Cosmin Librimir, directorul medical al SJU Reşiţa.

Pacientul avea şi alte afecţiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante. “Era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecţiuni la cord, care predispunea (…) la producerea de cheaguri. Lua şi înainte de COVID acest anticoagulant”, a explicat doctorul Cosmin Librimir. Conform aceleiaşi surse, pacientul a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID.

Petrică Mâțu Stoian a fost căsătorit, dar nu a avut copii

În plan personal, Petrică Mâțu Stoian a fost căsătorit cu Carmen Mihaela timp de 16 ani, dar a divorțat în anul 2012. Problemele în căsnicie au început după ce solistul a părăsit Ansamblul „Doina Gorjului” şi s-a mutat la Craiova, ra soția sa a rămas la Târgu-Jiu. „Făcând naveta 200 de kilometri pe zi, ce luam pe mere, dădeam pe pere, nu merita. Aşa că am decis să îmi iau casă în Craiova. Din cauza depărtării relaţiile noastre s-au răcit, aşa că am decis să divorţăm. Nu ne-am certat, nu a existat niciun scandal. Ne-am despărţit ca nişte oameni civilizaţi”, spunea artistul, potrivit click.ro.

Petrică Mâțu Stoian nu a avut copii. „Eu le-am cam făcut pe toate. Dar dacă s-a întâmplat să n-am un urmaș, că asta este, nu sunt singurul. Sunt oameni mari, conducători de state care nu au urmași. Asta nu este un capăt de țară. Am destui nepoți care sunt aproape de mine. Cine e aproape de mine, mă iubește și mă respectă, are toată dragostea mea. Cine nu, la revedere!”, declara acesta în emisiunea “Folclorul sub lupă”.

citește și...