Mesajele dureroase transmise de artiști după moartea lui actorului Bogdan Stanoevici

13.01.2021, 10:40
Mesajele dureroase transmise de artiști după moartea lui actorului Bogdan Stanoevici
Mesajele dureroase transmise de artiști după moartea lui actorului Bogdan Stanoevici

Moartea actorului Bogdan Stanoevici i-a îndurerat pe mulți artiști, care au transmis mesaje după dispariția acestuia.

Bogdan Stanoevici a încetat din viață marți, 12 ianuarie 2021, la vârsta de 62 de ani. Actorul Bogdan Stanoevici a fost internat la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală infectat cu SARS-CoV2 în data de 16 decembrie.  Pe 24 decembrie, Bogdan Stanoevici a fost preluat de la Spitalul Sf. Pantelimon”din Capitală și internat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu, unde a suferit mai multe intervenții chirurgicale.

Bogdan Stanoevici a fost director al Circului Metropolitan. În 2019 a candidat la prezidențiale, iar în 2020 la Primăria Capitalei și la parlamentare, din partea Partidului Ecologist Român (PER). Acesta fusese și ministrul Românilor de Pretutindeni în Guvernul Ponta. Bogdan Stanoevici a fost absolvent al I.A.T.C. „I. L. Caragiale” din București. În mai 1989 s-a stabilit prin căsătorie în Franța, unde și-a continuat cariera. S-a restabilit în România în anul 2011.

Moartea lui Bogdan Stanoevici a îndurerat lumea artistică

Dispariția lui Bogdan Stanoevici a îndurerat lumea artistică din țara noastră. Cântăreața Sanda Ladoși, cu care acesta a colaborat îndeaproape, a scris, pe contul ei de Facebook: In viața mea am intalnit puțini oameni atinși de ingeri. Asa a fost Bogdan Stanoevici din primul moment in care l-am intalnit.Un om veșnic zâmbitor care împrăștia o căldură nepămanteana , fin si educat cu maniere de nobil. Cei ce il cunosc știu exact ce vorbesc. Foarte atent la nevoile celor care ii cereau ajutor. Paradoxal avea mai multă grijă de restul decât de el.Pasionat si muncitor a căutat să lase ceva in urma sa dar cel mai tare suferea pentru țara lui. Cea călcată in picioare, cea haituita in fel si chip cea veșnic batjocorită de toți cei cărora li s-a permis acest lucru.Forța care o degaja in lupta sa nu puteai crede că poate fi oprită de ceva si totuși, in zbaterea noastră apare ceva mereu vrednic sa ne zădarnicească. Așa s-a oprit si lupta lui, pe care multă lume nu a înțeles-o, pentru ca in preocuparea personală nu realizăm ce se întâmplă in jurul nostru. El a incercat să arate, să conștientizeze, probabil ca in timp ne vom da seama, dar asta va fi mult prea tarziu pentru el. Ai fost, ești si vei fi foarte iubit, Bogdan Stanoevici si ne va fi foarte greu fără tine, imi va fi foarte greu fără tine. Nici un cuvânt nu poate zugrăvi durerea din suflet pe care ne-o lași. Fie ca îngerii sa te însoțească printre stele așa cum ai facut-o tu pe pământ. Dumnezeu să te ocrotească”.

Jojo a transmis și ea un mesaj după moartea lui Bogdan Stanoevici: ”“Stelele care cad nu pier, stelele care cad se duc pe un alt cer..”Imi e greu sa scriu despre vestea socanta pe care am primit-o azi. O fac din respect si prietenie pentru Bogdan, care a fost un om ca un soare.Imi e greu sa formulez totul la timpul trecut pentru ca pentru mine el facea parte dintre cei care reprezentau bucuria de trai. Nu l-am vazut niciodata pe Bogdan altfel decat zambind cald, sarmant si senin. A plecat dintre noi prea curand, inainte de vreme, un om al carui suflet raspandea raze de lumina in jur. Cei care l-au cunoscut pe Bogdan Stanoevici nu pot spune altfel. Un barbat solar, rafinat, galant, cu o inima atat de mare incat incapeam fiecare in ea… I-am cunoscut familia , intamplator si parintii mei l-au cunoscut si ni s-a lipit de suflet pentru totdeauna, inca din primul moment, de la prima strangere de mana. Asa era el. Usor de placut si iubit. Un lord, cum ar spune tata. Drum lin prieten senin si bun! Ne vom revedea candva pe un alt cer! Condoleante familiei si tuturor celor apropiati! ??.

Andreas Petrescu și-a amintit și el de cel care a fost Bogdan Stanoevici: ”Eu și Bogdan jucam același rol în două spectacole la Teatrul Elisabeta. O dată eu, o dată el. Nu ne întâlneam pe scenă, deci. Astă vară, în scurtul timp în care am mai putut face câteva spectacole, s-a întâmplat ceva. Se juca “Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc”. Era rândul lui Bogdan. Însă alt coleg, Marcelo, nu putea juca în seara aceea. M-a rugat să joc eu rolul lui.Am învățat textul repede, am intrat și…a fost prima dată când am urcat pe scenă cu Bogdan. Azi dimineață am aflat că atunci a fost și ultima dată.Mă bucur că s-a întâmplat. Îmi pare tare rău că a fost doar atât. Drum bun și lin! Spre Dumnezeu!”.

Laura Cosoi: ”In filmul “Cel Ales” am jucat alaturi de Bogdan Stanoevici. Auzisem despre el, dar l-am cunoscut cu adevarat pe platoul de filmare. Lucrand impreuna s-a dovedit a fi indulgent cu personajul meu, Nora si empatic cu mine. Desi isi pastra energia pentru ceea ce urma sa joace, isi gasea intotdeauna ragaz ca sa rada la glumele mele, offstage. M-a sustinut, m-a inteles si pe toata durata filmarilor a dat dovada de un profesionalism desavarsit, devenind pentru mine partenerul ideal de joc. Am avut “chimie” cum se spune si uneori ne prindea noaptea la filmari discutand despre personaje, situatii, Franta, comunism, viata… Nu imi vine sa cred ca nu mai esti, Bogdan! Iti multumesc si acum, ca si acum 6 ani, pentru generozitate! “Cel Ales”ramane proiectul meu de suflet si datorita tie! Sa mergi in lumina si Domnul sa te primeasca la el! ??.

Vlad Gherman a reacţionat și el după ce a aflat că Bogdan Stanoevici, cu care s-a împrietenit pe platorul de filmare al serialului ”Fructul Oprit”, s-a stins din viaţă: “Parcă trăiesc un coşmar. Nu pot să îmi revin. Ţin minte că şi cum a fost ieri ultima zi de filmare alături de el. L-am luat în braţe la final şi am început să plâng. I-am mulţumit pentru tot, iar el a început să plângă spunându-mi că am fost cel mai bun “fiu” pe care l-a avut! Un om extraordinar, carismatic şi şarmant. Venea la filmări pe motor ca un superstar şi aşa va rămâne mereu în inima mea. Drum lin către stele, tată!”.

citește și...