Meghan Markle, martor în procesul prințului Andrew. Care sunt motivele pentru care Ducesa de Sussex ar putea fi chemată în justiție

20.01.2022, 14:20

Meghan Markle ar putea fi chemată ca martor în procesul de viol, împotriva Prințului Andrew. Membrul Familiei Regale este acuzat de abuz sexual. Există două motive cheie pentru care Meghan ar putea fi chemată: apropierea ei de Prințul Andrew în ultimii ani și faptul că locuiește în SUA.

Prinţul Andrew se va apăra ca persoană privată în procesul deschis de americanca Virginia Giuffre, care pretinde c-a fost victima unui abuz sexual în anul 2001.

Ducesa de Sussex a fost identificată de avocatul care lucrează pentru Virginia Roberts Giuffre drept o persoană pe care se poate conta „pentru a spune adevărul’ în cazul civil.

Există două motive cheie pentru care Meghan ar putea fi chemată în justiție

Potrivit Daily Beast, avocatul care o reprezintă pe Giuffre în acțiunea ei în justiție, David Boies, a spus că există alte două motive cheie pentru care Meghan ar putea fi chemată: apropierea ei de Prințul Andrew în ultimii ani și faptul că locuiește în SUA.

Boies a subliniat că Markle este doar „una dintre persoanele pe care le luăm în considerare , încă nu am luat o decizie’. El spune că mama lui Andrew, în vârstă de 95 de ani, Regina Elisabeta a II-a, nu va fi chemată din respect pentru vârsta ei.

Prințul Andrew neagă vehement toate acuzațiile făcute împotriva lui

Virginia Giuffre, în vârstă de 38 de ani, susține că a fost forțată să întrețină relații sexuale cu Prințul Andrew de trei ori în 2001, când avea doar 17 ani. Aceștia s-ar fi întâlnit în New York, Londra și pe insula privată a lui Jeffrey Epstein. Femeia solicită despăgubiri nespecificate.

Prințul Andrew neagă vehement toate acuzațiile făcute împotriva lui, iar avocații săi doresc respingerea acțiunii civile, spunând că este „fără temei’ și adăugând că „senzaționalismul și insinuările au prevalat asupra adevărului’.

De asemenea, aceștia susțin că Ducele de York ar putea fi nevoit să depună mărturie sub jurământ.

„Andrew va fi obligat să depună mărturie sub jurământ. Nu are cum să scape de asta. Probabil am lua una sau două depoziții de oameni apropiați lui Andrew, care ar avea cunoștință de acțiunile sale. Asta ar putea include și fosta lui soție. Poate fi fratele lui’, a spus David Boies.

Prințul Andrew și Virginia au fost fotografiați cu brațul în jurul ei în casa lui Maxwell din Londra. În ceea ce a fost descris drept un interviu pentru un accident de mașină cu BBC în 2019, prințul a susținut că nu a întâlnit-o niciodată și că fotografia a fost trucată.

citește și...