„Medovik”, prăjitură rusească cu miere. Rețetă populară atât în Rusia, cât și în Ucraina

23.06.2022, 16:27
„Medovik”, prăjitură rusească cu miere. Rețetă populară atât în Rusia, cât și în Ucraina
Slice of layered honey cake. Russian cake Medovik with walnuts.

Prăjitură rusească cu miere este o prăjitură în strat subțire făcută cu miere c și glazură cu smântână. Această rețetă de tort cu miere poate fi făcută rotundă sau dreptunghiulară pentru dimensiunea unei petreceri!  „Medovik” este un nume rusesc pentru tort cu miere. Acest desert este popular atât în Rusia, cât și în Ucraina.

Nu este prea dulce, iar straturile de tort sunt  fără zahăr! Există în principal două moduri de a face prăjitura rusească cu miere, care presupune întinderea straturilor (o pregătire îndelungată) sau tehnica tortului pandișpan (cum ar fi această rețetă ușoară.)

Acest pandișpan „Medovik”, absoarbe foarte repede umplutura de cremă și poate fi servit în doar câteva ore! Se dovedește a fi un desert care se topește în gură, la fel ca prăjiturile rusești cu miere vândute la unele supermarketuri din Rusia! Cu toate acestea, straturile rulate trebuie să se înmoaie mai mult timp, timp de până la 24 de ore înainte de servire. Pentru a grăbi procesul de înmuiere, începeți întotdeauna cu straturi subțiri. Straturile mai groase necesită mai mult timp de înmuiere.

Ingrediente

Glazura este făcută din smântână (smetana) și topping preparat. Puteți face frișcă de casă, iar dacă o doriți fără zahăr, faceți-vă glazura cu frișcă neîndulcită și smântână. De obicei, glazura cu smântână este îndulcită prin adăugarea unei cutii de lapte condensat sau zahăr.

  • Mierea de trifoi este mierea populară americană, care este ușor disponibilă la marile magazine alimentare și are o aromă blândă.
  • Mierea locală sau mierea sălbatică sunt alegeri grozave de miere dulce, dar pot fi costisitoare.
  • Ouă – folosiți ouă mari de grad A pentru a face acest tort cu miere.
  • Făină – făina universală sau făina de pâine va funcționa pentru această rețetă de prăjitură cu miere.
  • Bicarbonatul de sodiu, stins de obicei în oțet pentru a evita orice gust amar.
  • Umplutură cu smântână

Cum să faci tort rusesc de miere

Pentru a face o prăjitură cu miere, trebuie să bateți mai întâi ouăle și mierea. Cu cât aluatul pentru prăjituri stă mai mult timp, cu atât mai gros tinde să se întărească, însă aluatul va fi în continuare tartinabil. Această metodă de preparare este mult mai ușoară decât rețetele de pe aragaz care necesită topirea și întinderea și apoi coacerea.

Pregătiți aluatul 

  • Întindeți aluatul în strat subțire pe dosul unei tăvi de tablă răsturnată, în forma unui dreptunghi mare.
  • Coaceți straturile subțiri de prăjitură până când se rumenesc și devin aromate (7-8 minute.)
  • Se lasă să se răcească complet înainte de a desprinde hârtia pergament.
  • Tăiați două straturi rotunde de tort din fiecare dreptunghi folosind o farfurie.
  • Pregătiți umplutura de cremă amestecând smântâna și frișca.
  • Se ornează cu firimiturile de tort rezervate.
  • Se lasă la înmuiat timp de cel puțin 1 oră înainte de servire!

 

 

citește și...