Pâine ucraineană cu usturoi (Pampushky). O rețetă extrem de populară

15.06.2022, 21:24

Cu tot ce se întâmplă în Ucraina , ne-am gândit că este deosebit de important să aducem un omagiu acestei țări incredibile, onorând unele dintre cele mai populare rețete ale lor, cum ar fi Pampushky (pâine cu usturoi ucrainean). Această rețetă pentru Pampushky ucrainean include rondele de aluat de drojdie care sunt coapte până când se rumenesc și apoi sunt unse cu ulei de usturoi și ierburi.

Ce este mâncarea ucraineană?

Deși mâncarea este distinctă, își derivă și influențele din secole de tradiții transmise de țările vecine, vreme și creativitatea localnicilor, desigur. Aceste feluri de mâncare încorporează atât influențe europene, cât și slave, rezultat al anilor de influențe străine. Mâncarea ucraineană este de obicei bogată în arome de usturoi și, deși cea mai mare parte a alimentelor este centrată în principal pe carne, există și o mulțime de opțiuni pentru vegetarieni. Poate cea mai distinctă trăsătură a bucătăriei ucrainene este procesul complex de încălzire.

Pâine ucraineană cu usturoi (Pampushky)

Cuvântul pampushka poate fi folosit pentru a descrie o femeie plinuță superbă, ceea ce a inspirat aceste rulouri pufoase!

INGREDIENTE

 

  • 15 grame drojdie proaspătă sau 7 g (¼ oz) drojdie activă uscată
  • 1 linguriță zahăr tos
  • 225 mililitri de apă caldă
  • 400 de grame de făină albă tare, plus suplimentar pentru pudrat
  • 8 grame sare de mare fină
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui, plus extra pentru unge
  • 20 de grame de usturoi umed (nou) sau obișnuit, zdrobit
  • ½ legătură pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • 1 ou de rată (sau ou de găină), bătut, pentru glazură

Mod de preparare

 

Mai întâi faceți un „burete”, care este un tip de starter cu drojdie. Dizolvați drojdia și zahărul în apa de măsurare. Adăugați 200 g (7 oz) de făină și amestecați aproximativ. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la dospit peste noapte la frigider.

A doua zi dimineața, adăugați restul de făină și sare de mare fină la starter și frământați pe o suprafață de lucru bine făinată până când aluatul este neted și se desprinde ușor de pe mâini.

Împărțiți aluatul în 8 bucăți și modelați chifle rotunde. Pune-le unul lângă altul într-o tavă rotundă unsă cu ulei sau într-o formă rotundă de tort de 24 cm (9½ inci), acoperiți și lăsați-le la dospit din nou, de data aceasta într-un loc cald, până își dublează volumul. Se vor uni împreună la fel cum fac chiflele hot cross.
Între timp, preîncălziți cuptorul la 220°C/425°F/Gas Mark 7. Pentru a face uleiul de ungere, pur și simplu amestecați usturoiul zdrobit prin ulei cu un praf mic de sare de mare și pătrunjel, apoi lăsați-l la infuzat.

Când pampushky arată plinuță și gata, ungeți-le generos cu niște ou bătut pentru a se glazura și coaceți timp de 20-25 de minute sau până formează o crustă aurie strălucitoare. Scoateți-le și ungeți-le cu ulei de usturoi. Serviți imediat.

 

citește și...