Situație alarmantă după creșterea numărului de infectări cu coronavirus! Medicul Virgil Musta a făcut un anunț dur: ‘Spitalele vor fi copleșite’

25.07.2020, 16:12
Situație alarmantă după creșterea numărului de infectări cu coronavirus! Medicul Virgil Musta a făcut un anunț dur: 'Spitalele vor fi copleșite'
Continuă să crească numărul cazurilor noi de coronavirus la noi în țară

Continuă să crească numărul cazurilor noi de coronavirus la noi în țară! În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 1284 de infectări noi, potrivit noului bilanț publicat de Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul a ajuns la 43.678 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

De asemenea, la terapie intensivă se află 315 persoane, cu 14 mai mult decât ziua precedentă. În plus, 2165 persoane diagnosticate cu coronavirus au decedat.

România a atins un nou record de îmbolnăviri

Totodată, Capitala a depășit 5.000 de cazuri de COVID-19 de la debutul pandemiei, iar sâmbătă, 25 iulie, a înregistrat 118 cazuri noi. Este cel mai mare număr de infectări raportat în țară în ultimele 24 de ore.

După ce România a înregistrat un nou record de infectări cu virusul din China, medicul Virgil Musta a tras un semnal de alarmă.

‘Doborâm record după record, în fiecare zi, ceea ce este un lucru foarte rău. Spitalele devin tot mai pline. La noi, în Timișoara, nu doar Victor Babeș este plin, ci și spitalele suport. Suntem într-o situație dificilă, probabil vom primi și un spațiu de izolare într-un cămin, pentru că nu mai facem față afluxului de pacienți cu infecție cu SARS-CoV-2, unde vor ajunge pacienții asimptomatici cu forme ușoare care nu-și doresc sau n-au posibilitatea izolării la domiciliu.

Terapia intensivă este plină, a intrat în funcțiune și unitatea mobilă de terapie intensivă, iar, pe secție, avem foarte mulți pacienți care necesită oxigen, încă nu sunt critici, dar necesită terapie cu oxigen. Spitalele vor fi copleșite și avem oricum resurse limitate, singura soluție e să nu ne îmbolnăvim și asta se face doar prin prevenție’, a explicat dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, la Digi 24.

Ce spune Virgil Musta

Mai mult de atât, doctorul Virgil Musta, cel care a vindecat cei mai mulți români confirmați cu coronavirus, a precizat că țările cele mai bogate vor fi primele care vor pune mâna pe un vaccin împotriva COVID-19.

Este complicată, pentru că sigur, primii care îl vor obține vor fi bogații, adică țările care își pot permite să-l cumpere, cei care au influență mai mare în lume și abia apoi ceilalți.

De aceea, cred că cel mai important e să prevenim boala cu mijloace nespecifice, mijloace care ne sunt acum la dispoziție’, a mai declarat Virgil Musta.

citește și...