Masca, obligatorie peste tot în București. Anunțul făcut de Ludovic Orban

19.10.2020, 09:20
Masca, obligatorie peste tot în București. Anunțul făcut de Ludovic Orban
Masca, obligatorie peste tot în București. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică seară că masca va deveni obligatorie peste tot în București.

„Se va institui purtarea măștii în toate spațiile publice închise și deschise”, a spus premierul României, Ludovic Orban, citat de Digi24.

Ludovic Orban a insistat pentru respectarea măsurilor sanitare și purtarea măștii, dând exemplul său.

„Eu am interacționat cu mii, poate zeci de mii de oameni și nu m-am îmbolnăvit”, a spus premierul României.

A anunțat închiderea școlilor din București

Bucureștiul a înregistrat duminică 3 cazuri la mia de locuitori, iar, potrivit autorităților, acesta este pragul la care o localitate intră în scenariul roșu.

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică închiderea școlilor din București și continuarea cursurilor exclusiv online.

„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. În primul rând, obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise, alături de spaţiile închise – să nu se înţeleagă că e permisă purtarea măştii în spaţiile închise, nu. Deci, obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise.

Doi: suspendarea cursurilor şcolare şi organizarea cursurilor, orelor în sistem online în toate şcolile.

Trei: suspendarea activităţilor în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, în spaţii închise. Acestea sunt principalele măsuri care sunt adoptate. Ele sunt cunoscute din momentul în care am prezentat după adoptare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă şi Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va trebui să le implementeze şi, evident, să şi găsească un plan de implementare”, a declarat Ludovic Orban, premierul României, potrivit sursei menționate.

Bilanțul coronavirusului în România: 180.388

Duminică, 18 octombrie 2020, 3.920 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în România. Bilanțul COVID-19 a ajuns la 180.388.

Până la această dată, au decedat 5.872 persoane diagnosticate cu COVID-19, menționează Hotnews.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.984. Dintre acestea, 749 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.852.186 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea, 19.507 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Pe teritoriul României, 20.301 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.583 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 46.475 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 45 de persoane.

De la debutul pandemiei, 130.894 de pacienți au fost declarați vindecați.

La nivel mondial, numărul total al îmbolnăvirilor cu Covid-19 a depășit luni pragul de 40 de milioane.

 

citește și...