Masca de protecție devine obligatorie și pe stradă? Anunțul făcut de ministrul Sănătății

13.10.2020, 11:35
Masca de protecție devine obligatorie și pe stradă? Anunțul făcut de ministrul Sănătății
Masca de protecție devine obligatorie și pe stradă? Anunțul făcut de ministrul Sănătății/ foto: pexels

În ultimele săptămâni, numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a explodat. Bilanțul total al infectărilor cu COVID-19 a ajuns la 157.352, iar 5.467 de persoane au decedat. În acest context, masca de protecție ar putea deveni obligatorie și pe stradă.

Masca de protecție devine obligatorie și pe stradă?

Nelu Tătaru a mărturisit că recomandă purtarea măștii și în spațiu deschis în București. Ministrul Sănătății a precizat că purtarea măștii va fi impusă în Capitală și în exterior atunci când „evaluările vor arăta că se impune această restricție”.

‘După cum știți, noi avem o legislație care, în acest moment, pune obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, în transportul în comun, la birouri, în școli și adaptate de fiecare comitet județean pentru situații de urgență, în funcție transmiterea în comunitate în localitățile respective. După cum ați putut vedea, sunt localități sau comitete județene pentru situații de urgență care au luat decizia de a purta mască la distanța de 100 de metri, să spunem, de școli sau în zonele aglomerate publice – în târguri, în piețe, în oboare.

Rămâne în funcție de evoluția fiecărei localități în parte să se ia aceste decizii. Ca recomandare, recomandăm încă de pe acum purtarea măștii pe stradă în Municipiul București. Obligativitatea o veți vedea în zilele următoare când comitetul Muncipiului București pentru coordonarea intervenției, după evaluările pe care le vom avea în următoarele 48 de ore va impune sau nu această restricție’, a spus Nelu Tătaru, scrie Digi24.

Ce spune Raed Arafat

Situația pandemiei de la noi din țară pare tot mai greu de controlat. Raed Arafat avertizează că am putea ajunge la 5.000, chiar 7.000 de cazuri pe zi.

‘Dacă nu se va rezolva problema răspândirii și va continua în același trend, este posibil să ajungem la 5.000 – 7.000 de cazuri noi de îmbolnăviri zilnic. Însă dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire’, a precizat șeful DSU, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

‘Cred că până în decembrie 2020 vor ieși pe piață cel puțin două vaccinuri, vor fi autorizate două vaccinuri. Ele trebuie administrate în două doze, la interval de 30-60 de zile. Prețul unei doze ar putea fi între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat’, a spus Alexandru Rafila, reprezentantul țării noastre la OMS.

citește și...