Mărturisirile dureroase ale Catincăi Roman. ”Am trecut prin violență domestică”

28.09.2021, 14:27
Mărturisirile dureroase ale Catincăi Roman. ”Am trecut prin violență domestică”
Mărturisirile dureroase ale Catincăi Roman. ”Am trecut prin violență domestică”

Catinca Roman, în vârstă de 54 de ani, a trecut prin momente extrem de neplăcute.  Fata cea mare a Mioarei Roman a făcut mărturisiri dureroase despre viața sa. ”Am trecut prin violență domestică, prin abuz psihologic mai mult”, a declarat Catinca Roman în cadrul emisiunii online ”În oglindă”, unde a fost invitată zilele acestea.

Catinca Roman este mama unei fete care se numește Calina. Vedeta a decis, în urmă cu peste 20 de ani, să aducă pe lume copilul fără a fi căsătorită. Catinca Roman a mărturisit că a fost judecată pentru acest lucru la vremea respectivă. Fata cea mare a Mioarei Roman a vorbit despre viața sa și despre partenerii pe care i-a avut în cadrul emisiunii online ”În oglindă”, realizată de Mihai Ghiță. Aceasta a afirmat că a fost victima violenței domestice.

Ea a mărturisit că sarcina nu a fost una planificat, însă a căzut de comun acord cu partenerul de la vremea respectivă să păstreze copilul. „În liceu eram fata nepopulară, introvertă. În momentul în care am crescut, probabil din frustrările și neisguranța mea ca femeie, am vrut să contrabalansez prin parteneri care erau râvniți de altele. Nu prea a fost dragostea, însă întotdeauna am avut o frică și am ales calea sigură. La momentul respectiv a fost un act de rebeliune (n. r. relația cu tatăl Calinei). Sarcina a fost întâmplătoare, nu a fost programată, dar am căzut de comun acord să o păstrăm”, a declarat Catinca Roman, potrivit wowbiz.ro.

Mărturisirile dureroase ale Catincăi Roman.  ”Am dat explicații penibile cum că m-am lovit n baie, în loc să mă duc să depun o plângere la Poliție”

La emisiunea respectivă, Catinca Roman a afirmat că a fost victima violenței domestice, în special a abuzurilor psihologice. „Sunt mai mulți (n.r. parteneri de care nu vrea să își aducă aminte) pentru că mă pun în oglindă cu starea mea sufletească de atunci. Din fiecare experiență am încercat să învăț ceva. În timp, tot m-am ales cu ceva. Da, am trecut prin violență domestică, prin abuz psihologic mai mult. Aici m-a ajutat foarte mult educația primită acasă și foarte mult felul în care mi-a schimbat metalitatea contactul cu societatea occidentală. Abuzul psihologic poate fi foarte subtil și foarte pervers. El poate să înceapă de la mici remarci, lucruri care afectează stima de sine și el poate ajunge la niște cote foarte înalte, la care se țipă, se înjură, se folosesc cuvinte jignitoare”, a mărturisit Catinca Roman.

Catinca Roman a mai spus că a fost lovită de unul dintre partenerii ei, căruia a încercat să îi găsească scuze, în loc să meargă la Poliție și să depună o plângere pe numele lui: „E groaznic, e ceva infernal. Știu că de multe ori sunt perceptută ca o feministă pe cai, da, sunt feministă, dar mă consider moderată. Consider că suntem egali, dar suntem diferiți, funcționăm pe structuri emoționale diferite. Această violență a lui vine și ea de undeva. Eu cred că, din păcate, în România această problemă este endemică, are niște rădăcini extrem de profunde. Prima palmă pe care am primit-o și la modul respectiv îmi era rușine. Am dat explicații penibile cum că m-am lovit n baie, în loc să mă duc să depun o plângere la Poliție. Da, l-am părăsit. Nu și-a cerut scuze, pentru că a fost crescut într-o familie unde violența era un lucru banal”.

 

citește și...