Mărturisirile actriței Adela Mărculescu. ”N-aș fi făcut o altă meserie pentru nimic în lume”

23.11.2021, 15:16
Mărturisirile actriței Adela Mărculescu. ”N-aș fi făcut o altă meserie pentru nimic în lume”
Mărturisirile actriței Adela Mărculescu. ”N-aș fi făcut o altă meserie pentru nimic în lume”

Adela Mărculescu, în vârstă de 82 de ani, este una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe din țara noastră, care a încântat generații după generații cu rolurile interpretate. Aceasta a acordat un interviu în care a vorbit despre cariera sa. ”N-aș fi făcut o altă meserie pentru nimic în lume”, a declarat categoric renumita actriță Adela Mărculescu.

Adela Mărculescu este unul dintre numele grele ale scenei artistice din România. De-a lungul anilor, actrița a cucerit publicul cu rolurile din teatru și film. Din anul 2001, Adela Mărculescu este cetățean de onoare al municipiului București.

Celebra actriță a acordat un interviu pentru revista Viva în care a vorbit despre cariera sa.  Aceasta a mărturisit că nu ar fi ales niciodată o altă profesie.

Mărturisirile actriței Adela Mărculescu. ”Un artist mare se naște greu, dar nu piere niciodată”

”Vreau să mărturisesc: n-aș fi făcut o altă meserie pentru nimic în lume! Dar au fost și probleme: mama era de partea mea, tata oscila între a-și vedea fata pe scenă, fericită (și el mândru), și între a fi același fiu ascultător. Pentru că bunica – de-o vârstă apropiată cu Stalin, dar născută în aceeași zi, era de părere că o „saltimbancă” putea face neamul de râs. Mama a câștigat. Și am avut noroc: o clasă de 10 studenți, un profesor extraordinar. Seria noastră a jucat alături de marii – foarte marii noștri actori”, a declarat Adela Mărculescu.


Actrița și-a amintit și de vremurile când era studentă la clasa actorului Alexandru Finți, de la care a învățat foarte mult. ”De la domnul Finți am învățat seriozitate, profunzime în tot ce facem și respect pentru tot ceea ce facem. Și pentru toți cei pentru care facem. De la el am învățat că este important să fii ceea ce dorești să pari pe scenă. Acolo adevărul și minciuna se simt imediat. Și totdeauna adevărul cucerește. Numai astfel se poate naște ACTORUL – mincinosul sincer, cel cu o mie de fețe, cum i se mai spune. Și un fapt verificat de-a lungul anilor: un artist mare se naște greu, dar nu piere niciodată. Îi mulțumesc profesorului Finți pentru că ne-a învățat să fim oameni de soi”, a completat renumita artistă.

FOTO: capturi video YouTube

citește și...