Mărturia emoționantă a unei tinere care a scăpat din ghearele morții în urma unei erupții vulcanice. “Este ziua în care au fost luați de lângă noi”

27.07.2022, 18:43

O tânără care a scăpat din ghearele morții în urma unei erupții vulcanice tragice, care a curmat viețile surorii și tatălui ei, a povestit la o emisiune de televiziune australiană ce vrea să facă cu cariera ei, acum că a atins o etapă importantă în procesul de recuperare.

Australianca Stephanie Browitt a evitat la limită moartea în 2019, în urma erupției vulcanului White Island din Noua Zeelandă, în urma căreia și-au pierdut viața 22 dintre cele 47 de persoane care se aflau pe insulă în acel moment.

Printre cei decedați s-au numărat sora ei, Krystal, în vârstă de 21 de ani, și tatăl ei, Paul, iar Stephanie a rămas în comă timp de două săptămâni, potrivit presei din Australia.

Mărturia emoționantă a unei tinere care a scăpat din ghearele morții

Ea și familia ei au vizitat insula cu barca, deși mama ei, pe care Stephanie a descris-o ca fiind o mamă “eroină”, a rămas pe vas.

Recuperarea pentru Stephanie a fost lungă și chiar și în 2022, s-a raportat că încă i se mai pun întrebări jignitoare despre acea zi îngrozitoare.

Tânăra vrea să își îndeplinească visul din copilărie

Dar acum, după atâtea momente dificile, tânăra de 26 de ani din Melbourne a dezvăluit următorul pas în viață după curajoasa ei recuperare.

Persoana remarcabilă care, într-un interviu acordat luna trecută, și-a îndepărtat ultimele haine de arsuri, a declarat că vrea să își îndeplinească visul din copilărie și să intre în industria în care a absolvit.

“Mi-ar plăcea să le arăt oamenilor că există o lumină la capătul tunelului”

Vorbind marți la Today Show, ea a spus “Sper să pot avea o carieră în ceea ce am absolvit, adică în domeniul media și arte, film și televiziune. Aceasta a fost pasiunea mea încă de când eram copil.
Dar mi-ar plăcea, de asemenea, să obțin un rol în domeniul discursurilor motivaționale, pentru că sper ca, împărtășind experiența mea, să pot da speranță altora și să le arăt că există o lumină la capătul tunelului.”

În ciuda recuperării sale eroice, Stephanie a mai spus că încă mai trebuie să lupte. “Încă mă lupt destul de mult, dar încerc să profit la maximum de fiecare zi, deoarece sunt foarte recunoscătoare pentru a doua mea șansă la viață”, a spus ea.

Inițial, ea a spus că perspectiva de a-și îndepărta acoperirea feței a fost “descurajantă”, dar că au existat beneficii uriașe pentru sănătatea ei în alte moduri.
“A fost destul de descurajant la început”, a spus doamna Browitt.

“Dar de când mi-am dat jos toate hainele de compresie mă simt mult mai liberă și mă simt din nou eu însămi. Erau destul de incomode și greu de suportat și strânse… erau foarte dureroase și au cauzat multe zile oribile. Sunt foarte bucuroasă că acum mă pot exprima prin garderoba și machiajul meu și nu mai simt că mă rețin.”

Vorbind despre modul în care mama ei a sprijinit-o, Stephanie a scris odată: “A stat lângă mine în fiecare zi, a plâns când am plâns și m-a ajutat să trec peste durere. Te iubesc, mamă”.

Vorbind la doi ani de la dezastru, Stephanie a spus: “Astăzi nu este doar ziua în care am supraviețuit tragediei, ci și ziua în care mi-am pierdut tatăl, Paul, și sora, Krystal. Este ziua în care au fost luați de lângă noi.

Realizările mele nu înseamnă nimic pentru mine știind că nu sunt împărtășite cu sora și tatăl meu alături de mine. În fiecare zi mă întreb de ce nu am putut trece împreună prin această călătorie extrem de grea, de ce nu puteau fi și ei aici.

 

citește și...