Mărturia dureroasă a Sofiei Vicoveanca după ce Ucraina a fost atacată de ruși. ”Lacrimile celor care acum suferă să știți că sunt împreună cu ale mele”

27.02.2022, 12:54
Mărturia dureroasă a Sofiei Vicoveanca după ce Ucraina a fost atacată de ruși. ”Lacrimile celor care acum suferă să știți că sunt împreună cu ale mele”
Mărturia dureroasă a Sofiei Vicoveanca după ce Ucraina a fost atacată de ruși. ”Lacrimile celor care acum suferă să știți că sunt împreună cu ale mele”

Renumita interpretă de muzică populară Sofia Vicoveanca, în vârstră de 80 de ani, a făcut declarații dureroase despre ceea ce se întâmplă în Ucraina, țară care a fost atacată de ruși. Artiosta este4 extreem de afectată de războiul din Ucraina și de situația refugiaților. ”Lacrimile celor care acum suferă să știți că sunt împreună cu ale mele”, a declarat Sofia Vicoveanca.

Sofia Vicoveanca este marcată de războiul din Ucraina și de situația prin care trec refugiații din această țară.

Cântăreața de muzică populară și-a amintit de momentele în care și ea a fost refugiată, împreună cu mama sa. Sofia Vicoveanca, care s-a născut la Toporăuți, în apropiere de orașul Cernăuți, astăzi în Ucraina, avea doar doi ani când când tatăl ei a fost luat prizonier de sovietici, iar ea şi mama ei au fost nevoite să plece alături de alți refugiaţi.

Mărturia dureroasă a Sofiei Vicoveanca după ce Ucraina a fost atacată de ruși. ”Este foarte trist și sufletul meu plânge alături de cei care acum trăiesc vremuri pe care le-am trăi și eu și mama mea”

“Când m-a luat mama în brațe și ne-am refugiat, nu am amintiri, nu aveam decât doi ani. Dar apoi, a venit tatăl din prizonierat de la ruși. Acum retrăiesc toate momentele de amar de jale, cu încărcătura mamei mele. Numai ea știe că toată bruma muncii adunate de-o viață a rămas acolo. A venit, eram mică, m-a luat în brațe, a luat ceva merinde, schimburi, dar nu a uitat să își ia cămașa și basmaua de mireasă. Ce i-o fi spus sufletul ei atunci, nu știu. Pe mine mă încarcă. Eu trăiesc cumplit și mă mai rog la Dumnezeu să oprească setea și foametea și să întindă teritoriile, să se gândească la amarul oamenilor. Mereu zic așa “Doamne, facă-se Voia Ta”, că El hotărăște tot. Este foarte trist și sufletul meu plânge alături de cei care acum trăiesc vremuri pe care le-am trăi și eu și mama mea”, a declarat Sofia Vicoveanca pentru wowbiz.ro.

“Acum retrăiesc totul. Poate că dacă nu s-ar fi întâmplat din evenimentele acestea urâte care decurg acum, nu aș fi atât de afectată, dar nu am putere să fac nimic. Domnul hotărăște fiecare clipă și mă rog neîncetat, El poate face minuni. Lacrimile celor care acum suferă să știți că sunt împreună cu ale mele. Mă rog pentru liniștea lor, pentru pace, nici nu am putere să mai spun ceva. Dumnezeu să îi ajute să nu trăiască vremuri grele, dar de fapt le trăim”, a mai spus interpreta de muzică populară.

A patra zi  a invaziei rusești în Ucraina

A patra zi de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina: armata ucraineană afirmă că îşi menţine poziţiile, deşi recunoaşte că situaţia din jurul Kievului se înrăutăţeşte şi confirmă intrarea trupelor ruseşti în Harkov, în nordul ţării. Cu o populaţie de aproximativ 1,4 milioane de locuitori, Harkov este al doilea oraş ca mărime din Ucraina. Ucraina susţine că a ucis peste 1.000 de soldaţi ruşi şi a capturat peste 300 de soldaţi care s-au predat. Kremlinul a comunicat cel puţin 198 de morţi ucraineni, precizează Agerpres.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că acțiunile Rusiei se apropie de “genocid”. “Aceasta este teroare. Vor bombarda și mai mult orașele noastre ucrainene, ne vor ucide copiii și mai subtil. Acesta este răul care a venit pe pământul nostru și trebuie distrus”, a declarat Volodimir Zelenski într-un scurt mesaj video, potrivit Hotnews. “Acțiunile criminale ale Rusiei împotriva Ucrainei poartă semne de genocid”, a adăugat el.

Moscova a anunțat că o delegație rusă a ajuns în Belarus, unde așteaptă partea ucraineană pentru discuții. Zelenski a răspuns că rămâne deschis la negocieri, dar nu în Belarus, folosită pentru agresiunea asupra Ucrainei.

citește și...