Marinarii ruși de pe nava „Moscova”, terifiați de ce au trăit! Mama unuia dintre ei, dezvăluiri cutremurătoare: „M-a sunat și plângea din cauza a ceea ce a văzut”

19.04.2022, 17:33
Marinarii ruși de pe nava „Moscova”, terifiați de ce au trăit! Mama unuia dintre ei, dezvăluiri cutremurătoare: „M-a sunat și plângea din cauza a ceea ce a văzut”

Aproximativ 40 de marinari au fost uciși, mai mulți sunt dispăruți și mulți alții au fost răniți după ce nava amiral „Moscova” a fost bombardată și scufundată de armata ucraineană în Marea Neagră, relatează ziarul independent rus Novaya Gazeta Europe, citând-o pe mama unui marinar care a discutat cu fiul său aflat pe navă.

Femeia a spus că fiul ei a apelat-o telefonic și i-a spus că “Moscova”, nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră, a fost lovită de trei rachete de pe uscat, de pe teritoriul ucrainean.

“M-a sunat și plângea din cauza a ceea ce văzuse. A fost terifiant”, a spus ea, adăugând că ea însăși era îngrozită că trebuie să aștepte ca el să-și termine serviciul, relatează BBC.

Mulți dintre răniți și-au pierdut membrele din cauza exploziilor

El a spus că nu îi va oferi detalii despre ceea ce a văzut pentru că a fost atât de groaznic, adăugând că mulți dintre răniți și-au pierdut membrele din cauza exploziilor.

Ziarul nu a oferit numele marinarului sau al mamei lui pentru a-i proteja. Dar spune că are dovezi care fac plauzibil că marinarul slujește Moscova.

Novaya Gazeta Europe a fost înființată la începutul acestei luni pentru a ocoli represiunea Rusiei asupra libertății presei. Omologul său rus și-a suspendat operațiunile în martie, după ce a fost amenințat în mod repetat cu închiderea publicației  din cauza acoperirii subiectelor ce vizează invazia Ucrainei.

Imagini dramatice care arată nava de război rusească „Moscova”

Primul videoclip cu nava de război rusească „Moscova” înainte de a se scufunda a apărut. Rusia spune că la bord a avut loc un incendiu accidental, care a dus apoi la detonarea unor muniții aflate la bord. Mai mult, Ministerul rus al Apărării a publicat sâmbătă imagini cu zeci de bărbați îmbrăcați în uniforme de marină, despre care a spus că ar fi chiar echipajul crucișătorului „Moskva”.

Echipajul navei a fost evacuat, dar nu se știe dacă relicva a fost salvată sau dacă s-a scufundat pe fundul Mării Negre cu vasul.

citește și...