Marina Almășan a avut COVID-19. ”Nu mă întrebați cum l-am luat. De unde. De la cine”

22.03.2021, 12:17
Marina Almășan a avut COVID-19. ”Nu mă întrebați cum l-am luat. De unde. De la cine”
Marina Almășan a avut COVID-19. ”Nu mă întrebați cum l-am luat. De unde. De la cine”

Vedeta de televiziune Marina Almășan a fost infectată cu c oronavirus. Aceasta a dat detalii despre starea sa.

Marina Almășan a a aflat de boală pe 8 martie, de Ziua Femeii. Acesta s-a luptat cu coronavirusul timp de două săptămâni. Pezentatoarea de la televiziunea Națională a vorbit despre experiența COVID-19 pe femeide10.ro.

”Am ales să nu vorbesc despre boala mea, atâta timp cât ea era în plină desfășurare. Odată pentru că , observand , în timp, influența pozitivă pe care o am asupra celor din jur, n-am vrut ca “întâmplarea” mea să-i “destabilizeze” emoțional pe cei ce am văzut că-și trag “din mine” energiile pentru a merge mai departe… În urma mea, sper, a rămas un virus care m-a atacat mișelește, îngenunchind toată prudența care m-a caracterizat, în tot acest an. Nu mă întrebați cum l-am luat. De unde. De la cine. Sunt unul din cei mai corecți purtători de mască, “spălători” de mâini și “păstrători” de distanțare fizică, în plus, sunt un om sănătos, care se hrănește corect, doarme bine, face sport și are o atitudine pozitivă. Și totuși…fix de Ziua femeii, când Evele lumii primeau flori, parfumuri și declarații de iubire, mie mi-a pătruns în viață …Covid-ul. Mai întâi cu o durere atroce de coloană, însoțită de o febră moderată și o discretă tuse de genul celor pe care le dobândești, de regulă, atunci când ieși dezbracat, în frig. Ieșisem și eu, cu câteva zile în urmă, de aceea gandirii mele pozitive nu i-a fost greu să-i aplice stării mele un diagnostic nevinovat : bronșită. Cele câteva remedii însă, care , în alte cazuri, dădeau rezultate imediate, s-au dovedit a fi de data aceasta precum frecția aceea, la picior de lemn… Și atunci a intrat în scenă “Scenariul 2”. …Testul COVID – cel rapid… “Două liniuțe” – afișate după cele mai lungi “10 minute” din ultimul deceniu, mi-au prăbușit cerul pe cap…”, a povestit Marina Almășan.


”Ce am simtit eu?!? Primul gând a zburat către parinții mei. Întreg anul mi l-am petrecut iubindu-i prudent, de la distanță, respirându-le aerul apropierii prin măști (uneori două suprapuse), refuzându-mi constant îmbrățișările de care mi se făcuse atât de dor… Și iată… ceasul rău! Cu două zile înainte de apariția simptomelor, fusese ziua mamei și – deși sub adăpostul măștii – petrecusem o oră întreagă, la povești… Mi-am blestemat, de mii de ori, de atunci, inițiativa de a-i vizita, am urât fiecare foșnet al hârtiei colorate în care-mi împachetasem darurile pentru mama, calculam până la epuizare, în minte, distanța la care mă așezasem, față de mama, in sufrageria părinților, scanam cu infrigurare, de pe internet, toate informațiile legate de “riscurile infectării”, formele bolii la vârstnici, “perioada de incubație” și alte elemente, care ba îmi sporeau neliniștea, ba îmi mai dădeau o rază de speranță… In paralel, îi “inventariam” și pe toți ceilalți cu care, chiar și cu mască, interacționasem. Le-am dat , telefonic, cu jumătate de gură, verdictul… Mă simțeam vinovată pentru orice suflet care ar fi putut avea de suferit, din cauza mea. Din cauza mea?!?…Ce sentiment chinuitor ți-l dă gandul că i-ai putea face rău cuiva, fără să-ți fi dorit nicio secundă acest lucru…”, a mai spus vedeta TV.  Aceasta a fost tratată la Matei Balș: ”Am intrat, pe poarta Spitalului Matei Balș de nenumărate ori, în aceste două săptămâni. Pentru a căuta, întâi de toate, leacul care ar fi putut însemna profilaxia pentru parinții mei; apoi pentru a-mi primi propriul tratament; apoi pentru a fi monitorizată în ce fel organismul meu răspunde schemei fixată de medici… Am mers la Balș cu încredere. Fără nicio reținere”.

897.115 de cazuri de coronavirus în România

În România au fost raportate, duminică, alte 4.267 de cazuri de infectare cu COVID-19. Bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 897.115. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 76 de decese. Până astăzi, 22.208 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, precizează Hotnews.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.897. Dintre acestea, 1.334 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.486.880 de teste RT-PCR și 501.385 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 62.484 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 15.467 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.352 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 116 persoane.

citește și...