Manuela Hărăbor, detalii despre rolul care i-a adus celebritatea. ”Mi-a dat două perechi de palme de mă mir că nu m-a pus la pământ”

15.08.2020, 11:59
Manuela Hărăbor, detalii despre rolul care i-a adus celebritatea. ”Mi-a dat două perechi de palme de mă mir că nu m-a pus la pământ”
Manuela Hărăbor, detalii despre rolul care i-a adus celebritatea. ”Mi-a dat două perechi de palme de mă mir că nu m-a pus la pământ”

Actrița Manuela Hărăbor și-a amintit de vremea când a filmat pentru ”Pădureanca”, peliculă care i-a adus celebritatea. Aceasta a fost pălmuită la filmări de actorul Șerban Ionescu.

Manuela Hărăbor a cucerit definit publicul din România cu rolul pe care l-a jucat cu decenii în urmă în filmul „Pădureanca”. Blondă, cu părul lung și un chip angelic, vedeta a făcut furori atât cu frumusețea sa, cât și talentul de care a dat dovadă. În pelicula respectivă, Manuela Hărăbor a jucat alături de doi mari actori, Adrian Pintea și Șerban Ionescu.

Într-un interviu pentru libertatea.ro, actrița și-a amintit de experiențele prin care a trecut pe durata filmărilor pentru ”Pădureanca. Aceasta a povestit cum a fost pălmuită de Șerban Ionescu.

”Una dintre secvențele cele mai complicate din film este cea finală, când, după moartea lui Iorgovan, vine Șofron, interpretat de Șerban Ionescu, și îmi spune: „Nu te duce la Iorgovan” și îmi dă două palme. Aveam de străbătut o distanță lungă, iar operatorul dă stop și îi spune lui Șerban Ionescu că trebuie să reia secvența pentru că nu se vede pe filmare cum dă palmele. Se reia, fac iar drumul, Șerban îmi dă două palme, dar se strigă din nou stop că din nou nu se vede.

Am refăcut traseul, iar Șerban Ionescu mi-a dat două perechi de palme de mă mir că nu m-a pus la pământ. Când a ridicat mâinile alea mari m-a luat prin surprindere, deși știam intensitatea loviturilor din primele două duble. Am dat capul pe spate pentru că am avut senzația că îmi rupe gâtul și am avut o durere cervicală cred că aproape o săptămână. Mi-a zburat basmaua din cap, iar lacrimile mi-au țâșnit de durere. Se vede și în film că lacrimile sunt adevărate. După filmări, Șerban mi-a adus flori și și-a cerut iertare”, a dezvăluit Manuela Hărăbor.

Cum a ajuns să joace în ”Pădureanca”


Manuela Hărăbor a explicat și cum a ajuns să joace rolul Siminei din filmul de succs ”Pădureanca”.

”Eram în ultimul an de liceu, în clasa a XII-a. Mă pregăteam pentru Bacalaureat și apoi a venit examenul de admitere la Institutul de Teatru și Film. Am primit un telefon și am fost invitată la o probă de filmare pentru „Pădureanca”, iar după 2-3 săptămâni am fost chemată din nou. Am dat vreo 3-4 probe de filmare, ultima fiind în compania lui Șerban Ionescu și a lui Adrian Pintea. Nu mi-au spus absolut nimic vreo lună de zile.

În momentul în care mă pregăteam să-mi depun dosarul pentru admiterea la facultate, am fost sunată că am luat rolul și că trebuie să plec de urgență la Arad. A trebuit să îmi amând cu un an examenul de admitere, mai ales că domnul Mărgineanu, având temerea că sunt o fată de oraș, a ținut să mă trimită cu o săptămână mai devreme în zona Aradului, chiar în satul Zimbru, de unde era Simina, eroina nuvelei lui Ioan Slavici. M-a predat în mâna unor săteni de acolo care m-au pus la muncile câmpului și la treburi în gospodărie timp de 5-6 zile până a venit și restul echipei”, a mai spus celebra actriță.

citește și...