Manchester United a plătit în plus cu 210 milioane de lire sterline pe transferuri în ultimul deceniu

20.09.2022, 15:12

MANCHESTER UNITED este echipa care a cheltuit cele mai mari sume de transferuri din ultimul deceniu. Un studiu realizat de CIES Football Observatory a relevat că Diavolii Roșii au cheltuit în plus 210 milioane de lire sterline pentru cele 33 de achiziții făcute între iulie 2012 și noiembrie 2021.

United a cheltuit un total de 1,4 miliarde de lire sterline într-o perioadă de zece ani.

Dar valoarea de piață a tuturor jucătorilor pe care i-au cumpărat se ridică la doar 1,19 miliarde de lire sterline, subliniind cât de mult a cheltuit clubul, potrivit The Sun.

Man Utd a plătit în plus cu 210 milioane de lire sterline pe transferuri în ultimul deceniu

Afacerile lor din vară au fost un exemplu în acest sens, deoarece Antony, în valoare de 85,5 milioane de lire sterline, a sosit pentru o sumă cu peste 50 de milioane de lire peste valoarea sa.

Paul Pogba și căpitanul Harry Maguire au costat, de asemenea, clubul mai mult de 80 de milioane de lire sterline – deci este ușor de văzut cum United a cheltuit prea mult.

Cluburile incluse în top zece care au cheltuit cele mai mari sume de transferuri din ultimul deceniu

Niciun club european din primele cinci ligi din Europa nu a plătit la fel de mult, deși Juventus se află pe locul al doilea, după ce a cheltuit peste măsură cu 208 milioane de lire sterline datorită unor achiziții precum Cristiano Ronaldo și Gonzalo Higuain.

Paris St Germain se află pe locul trei cu 142 de milioane de lire sterline, iar următoarea clasată este poate o surpriză – Aston Villa – cu 130 de milioane de lire sterline, după ce a cheltuit mult pentru Emi Buendia și Ollie Watkins.

Celelalte cluburi din Premier League incluse în top zece sunt Chelsea, Arsenal și Everton – cele două cluburi londoneze au cheltuit 120 și, respectiv, 114 milioane de lire sterline în plus.

Blues a trebuit să plătească prea mult în vară pentru a obține jucători precum Wesley Fofana și Marc Cucurella, după ce a ratat ținte de primă mână precum Jules Kounde.

Francezii de la Rennes sunt unul dintre cele opt cluburi care au cheltuit peste 100 de milioane de lire sterline sau mai mult, în timp ce giganții germani Borussia Dortmund completează topul primelor zece cluburi cu o depășire a cheltuielilor de 67 de milioane de lire sterline.

În ultimii zece ani, 36 de cluburi din primele cinci ligi europene au cheltuit mai puțin pentru transferuri.

Dar numai trei dintre aceste echipe joacă în Premieră – Tottenham, Wolves și Brighton.

Wolves conduce după ce a plătit 6 milioane de lire sterline în minus, în timp ce Spurs și Brighton au făcut economii de 5 milioane de lire sterline și, respectiv, 875.000 de lire sterline.

citește și...