„Mâncăm câini, am mâncat un Yorkshire Terrier.” Discuție halucinantă între un soldat rus aflat pe front, iar altul acasă

31.05.2022, 15:58

Mesajele dintre doi soldați ruși au scos la iveală obiceiurile alimentare șocante ale celor rămași care luptă în Ucraina, unul din armata lui Putin. „Mâncăm câini, nu avem ce mânca. Astăzi am mâncat Yorkshire Terrier”, scrie el. Potrivit rusului, ei nu au mâncare pentru că armata nu are logistică, iar mâncarea „pur și simplu nu poate fi livrată”.

Serviciul de Securitate al Ucrainei susține că a interceptat mesaje scrise de un soldat rus care lupta în regiunea Herson din sudul Ucrainei. Ca răspuns la un prieten care a întrebat cum decurge lupta, soldatul a spus că au mâncat câini.

“E o nebunie! Mâncăm carne de câine pentru că altceva nu avem. Azi am mâncat un Yorkshire Terrier”, spune soldatul rus, care îi transmite prietenului său de acasă că se află în sudul Ucrainei, în Herson.

”Mâncăm câini, nu avem ce mânca. Astăzi am mâncat un Yorkshire Terrier”

Un soldat i-a spus altuia: „Totul este nebun. Suntem adăpostiți ca tineri. Mâncăm câini, nu avem ce mânca. Astăzi am mâncat un Yorkshire Terrier.”

Potrivit soldatului rus – care se află pe teritoriul ocupat temporar Herson – „nu au mâncare pentru că armata nu are logistică, iar produsele pur și simplu nu pot fi livrate”.

„Acest lucru contrastează puternic cu imaginea „victorioasă”

Serviciul de securitate a adăugat: „Acest lucru contrastează puternic cu imaginea „victorioasă” difuzată de televiziunea rusă. Așa că, la observația surprinsă a unui prieten că mass-media „trage doar victorii”, el răspunde pur și simplu: „Lasă-i să vină aici și să vadă”.

„Și pentru a-și câștiga existența, Putin cere să împrumute bani… Cu toate acestea, ei nu câștigă așa cum puteți vedea la televizor.”

Informațiile militare ucrainene au informat în weekend despre problemele armatei ruse cu aprovizionarea trupelor sale. Comandanții interzic plecarea vehiculelor militare pentru a evacua răniții și a livra produse și combustibil de teama pierderii echipamentelor.

Nu este prima dată când autoritățile ucrainene interceptează convorbirile soldaților ruși. De asemenea, acest dialog halucinant confirmă, din nou, condițiile deplorabile de pe front, în ciuda faptului că propaganda rusă îi prezintă pe soldații lui Putin în plină glorie.

citește și...