Mamă și fiu, puși să demonstreze că sunt vii. Apăreau decedați în baza de date a CNAS

03.09.2021, 11:35
Mamă și fiu, puși să demonstreze că sunt vii. Apăreau decedați în baza de date  a CNAS

Situație halucinantă pentru doi români. Două persoane din București, mamă şi fiu, au aflat că figurează ca decedați în baza de date a Casei de Asigurări. Aceștia au fost nevoiți să demonstreze că sunt vii pentru a beneficia de serviciile medicale pe care le doreau. „În perioada asta se face raportarea la Casa de Sănătate pentru serviciile lunii august și funcționează mai greu și dă tot felul de erori”, a declarat medicul specialist.

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a mers la medic pentru o rețetă. Medicul specialist respectiv a căutat în baza de date a Casei de Asigurări și, după ce a resetat sistemul de mai multe ori a constatat că bărbatul și mama lui figurau ca decedați.

„Doctora care mă consultă și îmi dă rețeta mi-a spus că mama figurează decedată. După care i-am arătat pe telefon camera din curte, unde mama făcea curat. S-a dus, a mai vorbit cu o altă doctoră, au restartat sistemul Casei Naționale de Asigurări, după care la mama tot îi dădea că este decedată. Moment în care au băgat și cardul meu de sănătate și apăream și eu tot decedat”, a declarat pacientul respectiv.

Mamă și fiu, puși să demonstreze că sunt vii. ”Funcționează mai greu și dă tot felul de erori”

„M-a chemat, mi-a spus că nu s-a rezolvat. Mi-a dat câteva medicamente, ca să am zilele astea, până o să se rezolve situația”, a mai povestit bărbatul, care ulterior a sunat la Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru a explica situația. Un reprezentant al instituției i-a spus acestuia să meargă la sediul CNAS împreună cu mama sa, lucru pe care l-a refuzat.

„În perioada asta se face raportarea la Casa de Sănătate pentru serviciile lunii august și funcționează mai greu și dă tot felul de erori”, a declarat medicul specialist pentru Digi24.

citește și...